Oglas
· · Komentari: 0
NIJE SLUČAJNOST

Znate li zašto SKOČKO "nosi naočare"? Autor "Slagalice" otkrio tajnu!

Malo ko zna kakvi su bili počeci najpopularnijeg kviza u Srbiji.

1644606824____________________568746666665699996.png
Foto: Printskrin/Jutjub
Oglas

Nikola Nešković je autor brojnih domaćih kvizova. Neki od njih su "Sfinga", "Glavolomke", "Lavirint", "Mozaik", ali najpopularniji je svakako "Slagalica".

- Slagalica je pokrenuta na zahtev Milorada Vučelića, nekadašnjeg generalnog direktora RTS. On i ja se znamo još u SKC gde je on bio sekretar. Pozvao me je i rekao: "Morate da napravite kviz". Tehnički direktor Jovan Valčić angažovao je grupu studenata završne godine Elektrotehničkog fakulteta kao programere. Kada smo tražili kompjutere rekli su: "Ali, mi ih nemamo" - rekao je Nešković i nastavio:

Foto: Zapanjujuća OPTIČKA ILUZIJA otkriva „boju koju NIKAD ranije niste videli“ (FOTO)

- Otišli smo da nabavimo kompjutere privatno. Dobili smo model 286. E, onda smo videli da moramo da za svakog takmičara da imamo kompjuter, pa za sve informacije...

- Tada je to bila "Muzička slagalica", bile su nacrtane stepenice kroz studio, kao klavijatura - bele i crne dirke i trebalo je sve da sviraju dok se po njima krećemo. Brzo smo shvatili da je to tehnički neizvodljivo i odustali. Zbog toga smo napravili da svaki segment bude jedna mala igra. Ja sam vodio prvih hiljadu emisija sa Draganom Milićević. Retko ko zna zašto Skočko nosi naočare. On je po meni pravljen, želeo sam da liči na mene.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas