Oglas
· · Komentari: 0
vežbe u kućnim uslovima

U susret letu: Najefikasnije vežbe za zategnutost UNUSTRAŠNJE STRANE BUTINA

Unutrašnjost butina je možda mesto koje nam je najmanje izdefinisano kada su noge u pitanju. Jednostavno u svakodnevnici najmanje obavljamo pokrete kojim bi trenirali ovaj deo tela, te one vremenom mogu postati "mlitave"

1652980792_yoga-gf0e2e60db_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Zato smo vam spremili najjefikasnije vežbe za skidanje sala na unutrašnjem delu butina, kao za učvršćivanje i toniranje mišića u tom predelu. 

Pročitajte još: Evo koliko tačno ČUČNJEVA treba da radite dnevno za VEĆU ZADNJICU: Ove brojke može svako da ispoštuje

Zašto je salo sa unutrašnje strane butina tako teško ukloniti?

Unutrašnja oblast butina je problematično područje za većinu žena. Ali zašto je ovaj deo tela tako teško popraviti? Prvi razlog je taj što unutrašnji mišići butina često budu izostavljeni iz mnogih fitnes rutina. Osim toga, naši ženski hormoni šalju višak masti pravo u donji deo tela, što je u prošlosti bilo od pomoći kada su žene morale da prežive hladne zime i hrane svoju decu — ali danas nije baš potrebno. I na kraju, zato što i u svakodnevnim aktivnostima, najmanje aktiviramo te mišiće kako bi ih održavali toniranim. 

Ojačajte unutrašnju stranu butina sledećim vežbama: 

Vežbe ispod ciljaju na vašu unutrašnjost butina, ali i na druge mišiće koji su povezani sa ukupnom čvrstinom vaših butina i snagom mišića vaših nogu. Molimo prilagodite preporuke za ponavljanja i broj krugova svojim mogućnostima. Vežbe treba da budu izazovne, ali i ne previše naporne za vaše telo! Uvek možete dodati više  ponavljanja ako želite da izazovete sebe još više.

Vežba unutrašnjeg dela butine br. 1: Preskakanje vijače 

Početni položaj : stojeći. Držite kraj užeta u svakoj ruci i postavite ga iza sebe. Prebacite konopac preko glave podižući ruke. Kada je ispred vas, preskočite konopac. Skočite 30-40 sekundi, odmorite 20 sekundi, ponovite tri do četiri puta kao zagrevanje.

Vežba unutrašnjeg dela butine br. 2: Iskorak sa tegovima

Početni položaj : Ustanite uspravno i uzmite teg u svaku ruku. Istupite jednom nogom sve dok vam potkolenica i butina ne budu pod uglom od 90 stepeni (udahnite tokom ovog pokreta). Uverite se da vam koleno ne ide dalje od nožnih prstiju! Koristite pete da se gurnete u početnu poziciju (izdahnite tokom ovog pokreta). Ponovite ovaj proces 12 puta za 3-4 kruga!

Vežba unutrašnjeg dela butine br. 3: Stepovanje sa šipkom iza vrata  

Početni položaj: Postavite šipku na zadnji deo ramena. Stanite uspravno i iza ravne klupe, stepenica ili bilo koje druge prepreke koja nije previsoka da biste na nju zakoračili. Stavite levu nogu na ravnu klupu i pustite da vam desna stopa polako ide pored leve noge. Spustite se desnom nogom i ponovo postavite levu nogu pored desne noge. (početni položaj) Ponovite ovaj proces 10 puta sa svake strane u 3 kruga!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas