· · Komentari: 0

VAGINALNI PROBLEM VEĆINE ŽENA: Nisu ni svesne koje muke stvaraju, a rešenje je veoma lako

Nega vaginalne sluzokože, hijaluron za nju!

1663853393_Foto-Pexels.jpg
Foto: Pexels

Iritacija, svrab, peckanje i osećaj zatezanja u intimnoj regiji? Da li je to vaginalna suvoća?

Iako postoji veliki broj žena koje imaju problema sa vaginalnom suvoćom, to je još uvek tihi problem zbog kojeg dame osećaju neprijatnost da razgovaraju sa svojim partnerima, prijateljima, pa čak i lekarima. Ne zanemarujte znake upozorenja! ⁠ Suvoća vagine može imati uticaj na dnevne aktivnosti žene, zdravlje i kvalitet života. Prepoznavanje simptoma je prvi korak za pomoć sebi. ⁠

Vaginalna suvoća je uobičajen problem koji iskusi većina žena u određeno vreme tokom života, a prevalenca se kreće od 13% do 31%, iako su stope značajno veće za žene u postmenopauzi (50%) i žene koje su lečene od raka dojke (63%).

Uzroci su najčešće povezani sa promenom nivoa hormona odnosno, padom nivoa estrogena.

To je i razlog zašto je vaginalna suvoća uobičajena u menopauzi, u toku trudnoće i dojenja, kod žena koje uzimaju oralne kontraceptive ili neke druge lekove-antihistaminici, lekovi za prehladu... Ne mora uzrok da bude samo promena na nivou hormona, da bi vam se javio ovaj problem. Previše alkohola, premalo tečnosti, određeni dani u menstrualnom ciklusu, stres, nikotin mogu dodatno doprineti nedostatku vlažnosti i lubrikacije.

Suvoća vagine može se javiti i usled nekih medicinskih stanja, kao što su hiruške intervencije, histerektomija, terapija karcinoma, endometrioza, visok krvni pritisak ili dijabetes. Urinarna infekcija, infekcija Humanim Papiloma virusom ili vaginalna kandidijaza takođe mogu izazvati ovu neprijatnu pojavu.

Neprijatni simptomi suvoće vaginalne sluznice:

  • Osećaj suvoće i zatezanja
  • Svrab
  • Osetljivost / iritacija
  • Osećaj peckanja
  • Bol u vaginalnom području
  • Bez nelagodnosti u svim starosnim dobima žene!

Oestrofact HL vaginalete su posebno namenjene za:

• sprečavanje vaginalne suvoće usled starenja, niskog nivoa estrogena, hormonske terapije i upotrebe kontraceptivnih sredstava;

• pomoć u procesima epitelizacije i zarastanja oštećene sluzokože nakon porođaja, ginekoloških ili hirurških intervencija, usled hemioterapije ili radioterapije, ili usled vaginitisa;

• smanjenje nelagodnosti kod bolnog seksualnog odnosa;

• održavanje odgovarajuće pH vrednosti vagine.


Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte se sa lekarom, ili farmaceutom.

Kada predosetite da dolazi onaj period koji nikako ne volimo I ne priželjkujemo-perimenopauza i menopauza, tu je OestrofactE koji pomaže da žena bude žena do kraja!

Oestrofakt je namenjen ženama kada im je najpotrebnija pomoć, kada ih priroda po malo napušta i ispušta iz svojih ruku kojim ih je do tada čuvala i kada nastaje period menopauze. Tada žena polako gubi svoju reproduktivnost i ženstvenost a to je ono što joj daje najviše snage i samopuzdanja. TU je Estrofakt prirodno rešenje za sve tegobe menopuaze (valunzi, nervosa, nesanica, razdrazljivost. Pod sloganom HOĆU DA BUDEM ŽENA DO KRAJA, Estrofakt pomaže kod svih menopauzalnih tegoba a tu su i vaginalte ESTROFAKT HL HIJALURON ZA NJU. Estrofakt HL je namenjen za intimnu negu i intimno podmlađivanje.


Foto: Promo

Neka Estrofakt bude izbor svake savremene žene.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.