Oglas
· · Komentari: 0

Žitarica koju Novak Đoković SVAKODNEVNO konzumira: Bogata je mineralima koji su NEOPHODNI za funkcionisanje organizma

Reč je o žitarici koja sadrži svih osam aminokiselina koje su čoveku potrebne

1664451409_Foto-Printscreen-YouTube-RTS-Oko---Zvanicni-kanal-Pixabay.jpg
Foto: Printscreen/YouTube - RTS Oko - Zvanični kanal, Pixabay
Oglas

Nutricionisti naglašavaju da svakog dana na našoj trpezi treba da se nađe jedna šaka žitarica.

Ovakav način ishrane je prevencija od srčanih bolesti, karcinoma, dijabetesa i drugih teških, hroničnih oboljenja, piše Lepaisrećna.

Za osobe kojima smeta gluten ili pate od celijakije, kao Novak Đoković, važno je da izaberu žitarice koje ga ne sadrže. Zato naš teniser bira kinou.

Ona sadrži više proteina, vitamina B, dijetalnih vlakana i minerala nego mnoge druge žitarice.

Ono što je bitno spomenuti jeste da kinoa sadrži svih osam aminokiselina koje su čoveku potrebne, za razliku od ostalih žitarica koje sadrže najviše tri. Čak su i Ujedinjene nacije prihvatile kinou kao superhranu.

Da sve bude još bolje, kinoa ne sadrži gluten i veoma je laka za varenje.

Kinoa je zapravo pseudo žitarica, jer se priprema, konzumira i sadrži jednake nutritivne vrednosti kao i žitarica, ali zapravo spada u porodicu trava.

Pročitajte još: Naša pevačica SMRŠALA I KRENULA U TERETANU: Marija Šerifović pohvalila se rezultatima na društvenim mrežama (FOTO)

Kinoa je bogata mnogim mineralima kao što su magnezijum, mangan, gvožđe, bakar, fosfor, cink, selen, kalijum i kalcijum koji su neophodni za pravilno funkcionisanje ljudskog organizma. Pored mnerala, sadrže i veliku količinu vitamina i to, vitamine B kompleksa i vitamin E. Takođe, sadrže i veliku količinu vlakana, pa povoljno deluju na metabolizam.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas