Oglas
· · Komentari: 0
KUĆNI SAVETI

Evo kako da očistite TOSTER na pravi i pre svega BEZBEDAN način

Vratite stari sjaj ovom malom, ali izuzetno moćnom aparatu koji svakodnevno koristite....

1636668916_shutterstock_1900009840.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ako vaš toster ima miris zapaljene hrane dok peče ili ostavlja mrvice po radnom stolu kada ga pomerate, definitivno je vreme da ga temeljno očistite. Nagomilavanje mrvica ne samo da može dovesti do manje efikasnog rada uređaja, već može dovesti i do spontanog požara u kuhinji.

Pročitajte još: Limun je izuzetno ZDRAV, ali osobe koje imaju OVE tegobe, ne bi smele da ga konzumiraju

Sledite naše korake i bezbedno očistite svoj toster.

1. Isključite toster

Prva stvar koju treba da uradite je da se uverite da je vaš toster isključen pre nego što počnete da ga čistite. U stvari, zbog rizika od požara, američka Komisija za bezbednost potrošačkih proizvoda preporučuje da uvek isključite uređaje kao što su tosteri kada ih ne koristite.

2. Pročitajte uputstvo

Pročitajte još: Zdravstveni benefit ZELENOG ČAJA za koji retko ko ZNA: Pored regulisanja METABOLIZMA, ovaj čaj pomaže i kod ARTRITISA

Svaki toster je malo drugačiji pa je važno da se uvek pozivate na uputstvo za upotrebu radi bezbednosti i predloženog uputstva za čišćenje vašeg specifičnog uređaja. Ako je vaš papirni primerak odavno bačen, proverite uputstva proizvođača na veb lokaciji kompanije.

3. Izbacite mrvice

Većina tostera ima tacnu koja se može ukloniti ili jednu od šarki, okrenite je i otvorite ili uklonite poslužavnik. Zatim otresite sve mrvice i obrišite tvrdokorne mrvice suvom krpom. Imajte na umu da ovaj proces može biti neuredan, pa ga uradite preko sudopere ili kante za smeće. Ako je poslužavnik izuzetno prljav ili lepljiv, možete da ga operete blagim sapunom za pranje sudova i toplom vodom.

Takođe možete primetiti neke mrvice uhvaćene u grejačima, a za to možete da koristite čistu, suvu četkicu da ih nežno olabavite pre nego što ih istresite.

Pročitajte još: ZALIVANJE BILJAKA tokom zime se menja: Uz jedan trik znaćete da li im je potrebno vode

4. Ulepšajte spoljašnjost

U većini slučajeva možete jednostavno da obrišete spoljašnjost vlažnom krpom, koristeći ili blagi sapun za pranje sudova ili belo sirće. Ipak, uvek vodite računa da vlaga ne dospe u bilo koje dugme, prekidače ili na toster, unutrašnju šupljinu ili komponente tostera.

5. Za nerđajući čelik, koristite sredstva za tvrdokorne mrlje

Pročitajte još: FONDU SA DIMLJENIM SIROM: Najbolje predjelo koje možete da zamislite! (RECEPT)

Na uređajima od nerđajućeg čelika koristite prašak za čišćenje za posebno tvrdoglave tamne tragove koji se neće ukloniti gumicom. Prvo pokrijte otvore za hleb da prah ne izađe, a zatim koristite vlažnu krpu posutu praškom da izribate nerđajući čelik, koji će ukloniti svu zagorelu prljavštinu.

6. Ostavite vremena da se osuši

Ako ste koristili vodu za čišćenje spoljašnjosti tostera ili posude za mrvice, potrebno je da ga dobro osušite čistim peškirom i ostavite nekoliko sati da se osuši na vazduhu, ili čak preko noći, pre nego što zapečete bilo koji hleb. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas