Oglas
· · Komentari: 0
vredni saveti

Kako da pripremite SVOJ DOM pred odlazak na ODMOR: Zaštitite svoju kuću od potencijalne štete ili lopova

Pre odlaska na put, bitno je da preduzmete mere predostrožnosti što se tiče bezbednosti vašeg doma

1657123422_shutters-g41a5b95dc_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Dok se pakujete za put dobra je ideja da pripremite svoj dom za svoje odsustvo. Od bacanja hrane kojoj uskoro ističe rok trajanja do provere da je sve bezbedno, obavljanje nekih jednostavnih poslova unapred može da napravi veliku razliku kada se vratite sa odmora. 

Pročitajte još: Predstavlja simbol života, ljubavi i raskoši: Ovaj cvet bi trebalo da ima svaki dom

Ovo su stvari koje treba da uradite u kući pre nego što odete na odmor. 

Očistite frižider

Zavirite u unutrašnjost svog frižidera. Zamrznite, pojedite ili bacite sve što će se pokvariti dok vas nema. Ovo je prilično razumljivo. Niko ne želi da se vrati kući u frižider pun pokvarene, smrdljive hrane.

Izbacite đubre

Iskreno rečeno, iznošenje smeća je deo čišćenja. Međutim, ako čistite svoj frižider, vredi ponoviti da svakako treba da izvadite smeće pre nego što odete. Ako to ne učinite, rizikujete da se kući vratite svim vrstama užeglog mirisa i štetočina u izobilju.

Preduzmite mere predostrožnosti za požar

Pre nego što odete, obavezno isključite elektroniku oko kuće kojoj nije potrebno napajanje dok vas nema. Ne samo da će vam uštedeti račun za struju, već će i smanjiti rizik od požara. Isključite stvari kao što su ruteri, televizori, računari ili nekorišćeni punjači.

Programirajte svoj termostat

Drugi način da uštedite energiju dok ste na odmoru je podešavanje termostata na program odsustva. Mnogi noviji termostati - posebno pametni - nude ovakvu funkciju koja će prilagoditi postavku temperature kada niste kod kuće. Leti će podići temperaturu za hlađenje, a zimi će sniziti temperaturu za grejanje.

Stavite svetla na tajmere ako imate tu opciju

Jedan jednostavan korak koji možete preduzeti da sprečite provalu je da postavite svetla oko kuće na tajmere. Ovo možete učiniti na stari školski način sa analognim tajmerima za utičnicu. Ali ako želite da nadogradite efekat, koristite pametne sijalice. Ne samo da ćete moći daljinski da kontrolišete svetla, već možete da ih postavite na drugačiji raspored svaki dan dok ste odsutni da još bolje simulirate da je neko kod kuće.

Zamolite prijatelja da prikupi vašu poštu

Gomilanje pošte i reklama ukazuje na to da nikog nema kod kuće. Ponekad je bolje zamoliti prijatelja, komšiju ili člana porodice da svrate svaki dan i pokupe vašu poštu i isprazne vaše sanduče. 

Proverite sve prozore i vrata

Neposredno pre nego što odete, mudro je da proverite sve moguće ulazne tačke oko vašeg doma. Uverite se da retko korišćena vrata ili prozore niste ostavili otključanim ili odškrinutim. Lako je zaboraviti na ta bočna vrata koja se retko koriste, a to je i prvo mesto koje bi potencijalni lopov verovatno proverio.

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas