Oglas
· · Komentari: 0
REČ STRUČNJAKA

Ovo je tipična greška kod pranja veša zbog koje ODEĆA ostaje još PRLJAVIJA posle pranja

Vi grešite, a mašina račun za struju samo raste!

1681850454_1681219512_shutterstock_1792606012-643f0056735f0.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Stručnjak za aparate Vivijen Fodor upozorava da ovaj previd može učiniti ceo proces pranja beskorisnim, što znači da ćete morati sve da perete.

Pročitajte još: Sprečite BRZO NAKUPLJANJE PRAŠINE U DOMU: Napravite sprej od sastojaka koje već imate u kući (RECEPT)

Majke sa decom često prave ovu grešku. Kada se mnogo toga nakupi, jednostavno podele posteljinu na tri dela - svetla, tamna i obojena. I pokušavaju da deo odeće odmah gurnu u mašinu za veš. Kao rezultat toga, ispostavlja se da mašina kapaciteta 5 kg ima mnogo više veša. A to će dovesti do činjenice da će posteljina jednostavno stajati na svom mestu, tačno onako kako ste ga gurnuli. Ne rasteže se, ne ispire, a na kraju ćete imati istu prljavu, ustajalu odeću. Koje ćete ipak morati da podelite na dva dela i još dva puta operete!

Pročitajte još: Poklon koji nikako ne smete da unesete u KUĆU: Feng šui stručnjaci savetuju da ga odmah bacite ili spalite

- Morate da napunite mašinu tako da na vrhu između veša i zida bubnja još uvek ima slobodnog prostora veličine dlana - objašnjava Fodorova.

Međutim, bez obzira na veličinu mašine, uvek sačekajte da se akumulira dovoljno velika količina pre nego što započnete pranje. Na kraju krajeva, neke stvari se mogu prati ručno. A stručnjak savetuje da izaberete ekonomičniji način pranja od 30 stepeni. Ovo će uštedeti i sam veš i troškove zagrevanja vode.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas