Oglas
· · Komentari: 0

Pripremite se za dolazak bebe u dom – vodič za kupovinu

Budući roditelji imaju mnogo važnih zadataka od trenutka kada majka sazna da je u drugom stanju, pa sve do dolaska novog člana porodice u svoj novi dom. Treba redovno odlaziti na kontrolne preglede, slušati savete lekara ali se i psihološki pripremati za proširenje porodice što je važno za oba roditelja.

1661790397_36880_profimedia-0298614647_ig.jpg
Oglas
Pored toga, savetuje se i da se neke osnovne stvari pripreme za dolazak mame i novorođenčeta iz porodilišta kako bi se prvi dani boravka kod kuće olakšali. Tu spadaju krevetac za bebu, pelene i benkice, sredstava za higijenu, podloga za presvlačenje, prašak za bebe i slično.
 
Kupovinu možete obaviti neposredno pred planirani termin porođaja, ali ćete o njoj razmišljati i informisati se mnogo pre toga, kako bi odluka koju na kraju donesete bila najbolja.
 

Na šta treba obratiti pažnju kada kupujete krevetac za bebe – cena, veličina i funkcionalnost

 
Donošenju konačne odluke i samom činu kupovine prethodiće listanje stranica raznih online prodavnica i njihove ponude, gledanje istaknutih primeraka u lokalnim radnjama kao i informisanje kako napraviti najbolji izbor.
 
Kada birate krevetac za bebu cena će biti verovatno jedan od vodećih faktora pri odabiru, odnosno uklapanje u budžetska sredstava koja za to možete da izdvojite. Ali tome treba dodati i lične želje, boje koje će se uklopiti u ostatak ambijenta kao i veličinu prostora gde se planira isti postaviti. Na cenu kreveca za bebe uticaće i materijal od kojeg je napravljen, funkcije koje nudi, kao i od brenda odnosno proizvođača.
 
Treba imati na umu da kada birate krevetac za bebe cena koja stoji uz njega može uključivati i dušeke i komplet posteljine, ali i ne mora, te obratite pažnju na to.
 
Reč je o dugoročnom ulaganju jer će se isti koristiti do dve godine i zato treba da bude komforno i udobno mesto za vaše mališane. Ukoliko se odlučite za onaj model koji je napravljen od drveta sa kliznom prednjom ogradom birate standardni krevetac za bebe  koji ima prosečnu cenu.
 
Najvažnije je da krevetac za bebe bude postavljen tako da imate dovoljno prostora da mu priđete, da bude udoban i bezbedan za novorođenče.
 

Priprema adekvatne podloge za presvlačenje je važna

 
Pult ili podloga za presvlačenje je funkcionalni komad koji će vam olakšati svakodnevne aktivnosti koje zahteva novorođenče. To podrazumeva nekada i do desetak prepovijanja i oblačenja dnevno. Zato je važno da ovaj komad bude praktičan i udoban. 
 
Pult se može kupiti posebno ili sa komodom za odlaganje dečjih stvari. Obratite pažnju na veličinu i oblik podloge, ali i na rasopored u komodi za odlaganje stvari. 
 
Vesele boje sa različitim dečjim motivima mogu ulepšati ove trenutke kako za novorođenče tako i za roditelje. 
 

Za negu osetljive kože novorođenčeta birajte prilagođene vlažne maramice, kupke, kreme i prašak za bebe

 
Kao svakom roditelju, važno je da dete bude zdravo, sigurno i zadovoljno, u šta svakako spada i briga o njihovoj osetljivoj koži. Potogovo u prvim mesecima života. Kozmetičke proizvode pažljivo birajte, jer ćete ih svakodnevno koristiti na njihovoj osetljivoj koži. Na vlažnim maramicama, kupkama, kremama i prašku za bebe tražite oznaku koja ukazuje da su namenjeni baš mališanima. Važno je da svi ovi proizvodi budu hipoalargeni i da bar u početku birate one koji su pH neutralni. 
 
Svu novu garderobu pre upotrebe obavezno operite adekvatnim praškom za bebe. Što je bitno i za kasnije održavanje, pri čemu treba i dalje koristiti specijalno prilagođene i blage formule praška za bebe, omekšivača  i deterdženata.
 
U prvim mesecima se preporučuje i pranje svih stvari i garderobe odraslih prilagođenim praškom za bebe. Ali i pranje posteljine za krevetac za bebe istim sredstvima. 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas