· · Komentari: 0
POZITIVA

Započnite jutro PEVUŠENJEM: 4 iznenađujuće zdravstvene prednosti

Muzika postaje sve važnija u našem svakodnevnom životu, posebno kada nam je potrebna dodatna energija: kad ustajemo ujutru, bavimo se sportom, kuvamo, pa čak i... tuširamo!

1637783323_shutterstock_1953833533.jpg
Foto: Shutterstock

Muzika je dobra za naše telo i dušu i daje nam osećaj blagostanja. Ne samo slušanjem, već i pevanjem. Ko nikada nije pevao pod tušem i osećao se kao rok zvezda pred hiljadama fanova, samo na trenutak? Osim što je zabavno, pevanje dok se tuširate ili vozite, čak i ako niste u raspoloženju, ima mnoge zdravstvene prednosti. Zašto ne bismo započeli jutro na ovaj način i obezbedili energiju za ceo dan?

Pročitajte još: KOKICE spremljene NA OVAJ NAČIN pomažu kod konstipacije, pms-a i problema koji muči mnoge muškarce (RECEPT)

Popravlja vaše raspoloženje

Pevanje vam daje dozu entuzijazma i osećaj sreće i pozitivnosti koji je zarazan i čini da se osećate euforično. Pevanje čini da vaš mozak oslobađa endorfine, stimulišući oslobađanje serotonina i oksitocina, izazivajući osećaj zadovoljstva i radosti.

Smanjuje stres i pomaže vam da se opustite

Pevanje uravnotežuje naš nervni sistem, stvarajući osećaj spokoja i opuštenosti. Dokazano je da pevanje nekoliko pesama snižava krvni pritisak i brzinu srca, a istovremeno poboljšava oksigenaciju u našim telima. Hajde da pevamo pod tušem!

Vežba pamćenje i pomaže vam da se fokusirate

Slušanje muzike i pevanje stihova jača nekoliko moždanih funkcija kao što su pažnja, pamćenje i koncentracija. Sve što treba da uradite je da zapamtite i ponovite stihove. Koliko puta vam se pesma zaglavila u mozgu i ne možete da je izbacite iz glave? Ruku gore oni koji ovo nikada nisu iskusili!

Vežba mišiće lica

Pevanje, posebno kada se radi sa entuzijazmom, tera vas da pokrenete većinu mišića u telu, posebno one na licu. To je vežba koja ima snažne prednosti za elastičnost mišića, a takođe i za kožu, jer pevanje pruža elastičnost dok odlaže pojavu bora. Bravo za muziku!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.