Трик који вам може помоћи да кромпир буде хрскав споља, а мекан изнутра
Печени кромпир је редован гост на српским трпезама, а најбољи је прилог месу, риби, а понекад буз добру салату или друго поврће можете га јести и самостално. Оно што је важно јесте да буде хрскав споља, а изнутра мекан и сочан… Али, то није лако постићи.
Велики кулинарски мајстори имају своје трикове уз које ово постаје лак задатак, а тајна је неретко у неком посебном, можда и неочекиваном састојку.
Недавно је своју цаку за савршено припремљен хрскави кромпир открио славни кувар Дан Клугер, аутор књиге “Цхасинг Флавоур: Тецхниqуес анд Реципес то Цоок Феарлесслy”. Интересантно је да се његова метода разликује од свих за које сте до сада вероватно чули, али је чак и једноставнија од других.
За Клугеров трик не треба вам пуно посла – не захтева да гулите, сечете или кувате кромпир. Он најрадије користи добро опран млади кромпир и то што ситнији, како га не би секао.
Суштина је да се кромпир пре печења уваља у снег од беланаца, што ће му дати хрскаву корицу, и допринети да буде укуснији. Тек након што се премаже умућеним беланцетом, треба га зачинити, а потом пећи око 20 минута на 200 степени.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ