Рецепт за укусну говедину је важан, али је још важније да месо буде свеже.
Да би ваш оброк од говедине био што укуснији, веома је важно да одаберете квалитетно парче меса. Како ћете знати да сте на "добром трагу"?
Прочитајте још: 6 неочекиваних лекова за ЗУБОБОЉУ: Сви их имамо у кући и невероватно помажу
Најпре, оно мора да буде свеже, а то ћете најбоље проценити по боји која би требало да буде јаркоцрвена. Ако има тамнију нијансу, то значи да је месо старо и да ћете морати дуго да га кувате. Затим, његова површина треба да буде сува и без мрља.
Једноставан тест - прст на месо!
Да је реч о квалитетном комаду, проверите уз помоћ једноставног теста - ставите прст на месо. Ако удубљење брзо ишчезне, односно изравна се, знаћете да је месо свеже. Обратите пажњу и на мирис. Он треба да буде пријатан.
Прочитајте још: "Умро бих, а не би знао чему служи!" И глумица ЛИДИЈА ВУКИЋЕВИЋ шокирана! Да ли је ово и ваше животно ОТКРОВЕЊЕ? (ВИДЕО)
И још нешто - масноћа у одабраном комаду меса мора да буде густа и бледо бела. Уколико је жућкаста, то је поуздан знак да је месо старо.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ