Mafini mogu da se spremaju na mnogo načina
Od kada su se početkom sedamdesetih godina prošlog veka u kuvarima pojavili prvi recepti za mafine, oni sve više osvajaju simpatije sladokusaca. Svoju popularnost duguju ne samo savršenom ukusu, već i lakoj pripremi. Danas postoji toliko recepata za ovo slatko testo, toliko da su i društvene mreže preplavljene. Mafini se prave tako što se pomešaju sastoji i ispeku, pa ne postoji šansa da ne uspeju. Umesto standardnih napravite mafine bez brašna, šećera i mleka sa laktozom, već ih zamenite zdravijim varijanatama kao što su banane, ovsene i bademovo mleko.
Sastojci:
- 2 velike banane
- 1/2 šolje putera od kikirikija
- 2 jajeta
- 2 kašike javorovog sirupa ili meda
- 2/3 šolje bademovog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 šolje ovsenih pahuljica
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- 1/4 kašičice soli
- 80-100 g čokoladnih mrvica
Priprema:
U kalup za mafine poređajte paprine kalupe i ostavite sa strane. U posudi pomešajte bananu koju ste ispasirali, puter od kikirikija, jaja, javorov sirup ili med, bademovo mleko i vanilu. Dobro promešajte, pa dodajte izblendirane ovsene pahuljice, prašak za pecivo, cimet i so. Sve dobro sjedinite. U smesu dodajte i nekih 50-60 g čokoladnih mrvica. Lagano promešajte i sipajte u kalupe. Pospite preko preostale čokoladne mrvice i pecite u zagrejnaoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.
BONUS VIDEO
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU