Oglas
· · Komentari: 0

UKRASITE PRAZNIČNU TRPEZU: Jednostavan recept za pecivo u obliku uskršnjeg zeke (VIDEO)

Biće gotovi za očas posla

1714729549_zeka-uskrs.jpg
Foto: Printscreen/ Instagram - austrian_cravings
Oglas

Ako želite da ukrasite Uskršnju trpezu preslatkim pecivom, onda je naš predlog da isprobate ovaj recept. Napravite pecivo u obliku zeca, koje je vrlo jednostavno za pripremu.

Testo se muti mikserom par minuta, a oblik zeca se pravi najlakše moguće. Možete da punite džemom ili kremom, a možete da služite i prazno.

Sastojci:

    600 g brašna
    250 ml mlakog mleka
    100 g šećera
    100 g mekog putera
    1 jaje
    10 g soli
    1 kašičica suvog kvasca
    Za premazivanje:
    1 jaje

Recept za pecivo u obliku zeca:

Korak 1

Napravite testo

U posudi pomešajte prosejano brašno, mleko, šećer, puter sobne temeprature, jaje, so i kvasac. Dobro umutite testo dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite da nadođe nekih pola sata ili sat vremena.

Korak 2

Oblikujte zečeve

Podelite testo na lotpice težine 80 g. Ponovo pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođu još nekih 15 minuta. Zatim uzmite jednu lopticu i napravite zmijicu. Isecite krajeve. Veći deo zimijice urolajte, kao cimet rolnicu, a kraći kraj neka vam služi kao rep. Drugi isečeni kraj još malo rastanjite kao zmijicu i isecite po sredini (ne do kraja) kako biste napravili uši. Stavite na vrh rolnice i kao oko stavite biber. Tako uradite sa svim lopticama.

(Krstarica)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas