Oglas
· · Komentari: 0

Odeća koja dodaje kilograme: Ove tkanine izbegavajte, a veličinu pažljivo birajte

Neke greške u stilu i odabiru odeće mogu vizuelno dodati nekoliko kilograma, a koje je lako i ukloniti

1715348638_shutterstock_2223346705.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Pojedini odevni komadi odeće, bilo da su oni dva boja manji ili tri boja veći, vizuelno dodaju i po nekoliko kilograma, a modni stručnjaci imaju listu pet najčešćih grešaka koje žene prave i kako ih možemo izbeći u kreiranju odevnih kombinacija koje laskaju stasu žene koja ih nosi. Svaka žena je lepa, bez obzira na to koliko ima kilograma i koju veličinu odeće nosi, a nijedna ne želi da izgleda punije nego što jeste. Zato treba da izbegavate ovih pet čestih stiliskih grešaka.

Pogrešna veličina odeće

Često devojke, pokušavajući da sakriju neke nedostatke svoje figure, kupuju odeću za veličinu (ili čak dve) veću od njihove. Čini se da bi to trebalo da pomogne, ali u stvarnosti takve stvari izgledaju vrećasto i nespretno, samo pogoršavaju situaciju. U topovima koji ne odgovaraju vašoj veličini, vaša ramena i ruke mogu izgledati šire, a struk će biti potpuno izgubljen. Pantalone mogu dodati dodatne centimetre vašim bokovima. Pripijena odeća će dodatno naglsiti ono što se trudite da kamuflirate. Stoga je najbolji način da se ispravi problematična područja eksperimentisanje sa stilovima, ali ne i sa veličinama.

Pogrešno naglašavanje

Detalji u odevanju igraju mnogo važniju ulogu nego što se čini. Najupečatljiviji primer je pojas ili kaiš. Teško je tvrditi da je silueta sa naglašenim strukom i bez ovog akcenta veoma različita. Isto se može reći i za vertikalne printove, na primer. Ali ono čega bi trebalo da se odreknete jesu veliki elementi na problematičnim područjima: našiveni džepovi na bokovima, volani na velikim grudima ili nabori u predelu stomaka.

Pogrešan kroj i boja

Ispravne proporcije su pola vizuelnog uspeha. Danas moda uključuje razne krojeve pantalona – od onih sa izuzetno visokim pojasem do veoma plitkih u stilu dvehiljaditih, koji ne pristaju svima. Da ne pričamo o naramenicama na jaknama – stilisti su u početku pozivali ljude da budu oprezni s njima. Zbog toga je toliko važno da poznajete svoje telo i da, među svom ovom raznolikošću, izaberete ono što vam odgovara. Stilisti preporučuju da presek pravite tamo gde ste najtanji - ispod grudi. Zato su odlične u tom predelu sečene haljine ili pak haljine na preklop. Otvor oko dekoltea takođe može biti presudan.

Neprikladne tkanine

Materijal od kojeg je predmet sašiven nije ništa manje važan kada je reč o korekciji figure. Delikatne tkanine poput svile i satena, iako izgledaju impresivno, gube svu svoju lepotu na problematičnim delovima figure. Od toga pate i tanki poliesterski predmeti. Kada kupujete takvu odeću, budite spremni na činjenicu da se može videti zaobljen stomak, neravnine na bokovima i nabori sa strane. Ako želite da izbegnete ove probleme, birajte stvari od debljih tkanina koje će izgladiti sve nedostatke.

Pogrešne cipele ili nedostatak štikle

Za mnoge devojke udobnost stoji ispred lepote, ali nedostatak potpetica je na listi grešaka. Činjenica je da svaka peta, čak i najmanja, može izdužiti siluetu i učiniti figuru vitkijom. Dok baletanke i patike čine da ona izgleda zdepasto i, shodno tome, punije. Pogrešan model može vizuelno skratiti noge, učiniti da izgledaju šire i kraće nego što zapravo jesu. To se posebno odnosi na modele obuće s oblim vrhom, ravnim đonom ili uskim kaišićima na gležnjevima. Na sreću, danas brendovi nude ogroman broj različitih modela cipela sa visokom potpeticom, među kojima ćete sigurno pronaći one koje su idealne za vas, kako po izgledu, tako i po udobnosti. Kako biste postigli laskav izgled nogu birajte cipele sa špicastim vrhom ili manjom potpeticom koja će pritom izdužiti figuru i noge učiniti vitkijim.

(Sensa)

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas