Svetlost od Sunca do Zemlje putuje 8 minuta - mi je isporučujemo na pritisak prekidača

03. 03. 2020. 000000 10:10

lampe Nikola FIFIĆ

Ledlenser T7.2  je uređaj iz pogona veoma dinamične kompanije sa oko 1.500 zaposlenih širom sveta, od Nemačke, Italije, Švajcarske do Kine i Japana.

Pročitajte još: Robusni Ruger Sekjuriti Siks svojim svojstvima nadmašio konkurentske modele S-V u K ramu

Zahvaljujući skoro neograničenom izboru na raznim internet sajtovima i bezgotovinskom "online" plaćanju, sada je moguće naručiti (i dobiti) na kućnu adresu ogroman broj različitih svetiljki koje, barem "na papiru", imaju izvrsne karakteristike i iznenađujuće niske cene. Ipak, zbog odsustva garancije i realne nemogućnosti reklamacije proizvoda preporučujemo da opremu ove vrste, ipak, nabavljate kod poznatog prodavca i, po mogućnosti, ovlašćenog zastupnika određenog brenda, gde možete na licu mesta da vidite i isprobate model koji vas interesuje.

I bi svetlo

Od 2011. kompanija Ledlenser se udružila s "Lederman tul grup" iz SAD i od tada prodaju svetiljke u vrednosti od 50 miliona evra godišnje, a vlasnici su više od 100 patenata koji se tiču tehničkih rešenja za rasvetu.

Jedan od najpopularnijih modela srednjeg cenovnog ranga i kompaktnog formata je T7.2 modernizovana verzija starije T7. Razlike nisu vidljive na prvi pogled, ali su i te kako značajne. Dimenzije T7.2 svrstavaju je u džepne lampe, iako dolazi upakovana s kvalitetnom futrolom i uzicom za nošenje. Koristi četiri tanke baterije formata AAA od 1,5 volti. LED  čip isporučuje svetlost u tri nivoa snage: niski - 40 Lumena sa autonomijom od 50 sati i dometom snopa do 100 metara; visoki - 250 Lumena, oko četiri sata s dometom do 200 metara i maksimalni - 320 Lumena, dva sata i domet do 260 metara.

Olakšano fokusiranje snopa

Izuzetno veliki domet u odnosu na snagu lampe omugućio je novi AFS (Advensed Fokus Sistem) koji kombinuje reflektor i sočivo, pa je, pored bolje distribucije svetlosti, olakšano fokusiranje jednom rukom, a fast lok mehanizam dopušta fiksiranje odabranog fokusa, tako da se slučajno ne menja pri vraćanju ili vađenju iz futrole i u sličnim situacijama.

Pročitajte još: Da li je izraelski "Masada" pretekao austrijski "Glok"? Novo oružje protiv 40 godina starog pištolja (FOTO/VIDEO)

Uz zaštitu od prskajuće vode po IPX-4 standardu, to ovu lampu čini dobrim izborom za montažu na lovačko oružje u situaciji kada vam treba maksimum svetlosti na tačno definisanoj daljini od lovačke čeke. Rukovanje lampom olakšano je velikim prekidačem preko koga se bira i način rada, odnosno snaga svetlosnog snopa.