Kada pročitate šta se nalazi na dasci za sečenje i varjači, ODMAH ĆETE IH BACITI

26. 06. 2020. 000000 19:00

Foto: Depozitfoto

Kao i drugo voće, posle sečenja potamni zbog enzima koji u kontaktu s vazduhom menja boju, a upotreba metalnih noževa ubrzava taj proces.

Pročitajte još: Napravite MELEM za opekotine od TRI sastojka koje ima svaka kuća

Ukoliko želite da što duže ostane u svežem stanju isecite ga plastičnim ili keramičkim nožem. I tada će reagovati, ali sporije nego kada koristite metalnu oštricu.

Brzo otopite buter
Zaboravili ste da izvadite buter iz frižidera, a treba vam za kolače? Zagrejte vodu u staklenoj posudi, bacite vodu i obrišite činiju, pa njome poklopite buter!
Koristite keramički nož za sečenje namirnica.

Bez obzira na to što redovno perete kuhinjski pribor i mislite da je besprekorno čist, neke stvari bi trebalo menjati makar jednom godišnje. Među njima je i daska za sečenje namirnica. Bilo da je drvena ili plastična, na svakoj se vremenom stvore sitne pukotine u kojima se sakupljaju bakterije.

Pročitajte još: Znate li kada palačinke treba okrenuti na drugu stranu? Otkrivena tajna iskusnih kuvara (Foto/Video)

Jednom godišnje promenite i drvene varjače koje takođe sakupljaju bakterije, a mogu da budu opasne, jer njima mešamo hranu.