Volite pečurke i belo meso, a nemate mnogo vremena: Preukusan obrok za 400 dinara i 20 minuta (Foto)

15. 04. 2020. 000000 17:49

Foto: A. M.

Pirinač sa pečurkama i belim mesom može da se spremi za dvadesetak minuta i odlično je rešenje za brz ručak.

Pročitajte još: Skuvali ste supu? Spremite brzi sos od 4 sastojka i eto ručka! (Foto)

Ukupna cena ovog obroka ne prelazi 400 dinara, jer pakovanje šampinjona od 400 grama u supermarketima može da se kupi za 100 dinara. Kilogram pilećeg belog mesa je oko 400 dinara, ali preporučljivo je uzeti samo jedan, veći komad za dve osobe koji se seče na kockice.

Skuvan pirinač Foto: A.M.

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 400 grama
  • 1 belo meso
  • 1 crvena paprika (prema želji)
  • šaka graška (prema želji)
  • šolja pirinča
  • šaka suvog grožđa ili brusnica

Priprema:

U tiganj se isprži belo meso isečeno na kockice, a gotovo je čim promeni boju. Belo meso se skloni u dubok tanjir.

Crni luk se isecka i, prema želji crvena paprika, pa se proprži na ulju u istom tiganju u kom se pržilo belo meso. Dodaju se pečurke isečene na pola, ukoliko su male, ili na četvrtine ako su veće. 

Šampinjoni se iseku
Foto: A. M.

 Dodaju se šaka graška, kao i suvo grožđe ili brusnice koje se prethodno stavi u šoljicu sa vodom da nabubri. Ukoliko je grašak mlad brzo je gotov. Ponovo se vrati belo meso. Sve se lepo promeša, skloni sa ringle i poklopi poklopcem.

Brusnice ili suvo grožđe se prethodno stave u vodu.

Za to vreme se skuva pirinač koji se prethodno, takođe, polije vodom da bi se brže skuvao. Voda u kojoj je stajao se prospe i pirinač prebaci u šerpu u kojoj će se kuvati.

Pročitajte još: Omiljeno jelo sa bakinom taranom: Sprema se lako i niko mu ne može odoleti (FOTO)

U dubok tanjir se prvo sipa pirinač, pa se odozgo kašikom pokrije isprženim belim mesom sa pečurkama.