Ne volite da doručkujete? Zbog ovih pahuljica ćete jedva čekati jutro

16. 04. 2020. 000000 07:10

Foto: A. M.

Ovsene pahuljice su zdrave i odlične za probavu. Ne sadrže gluten, bogate su antioksidantima, a u njima se nalaze cink, selen, magnezijum, vitamin E... 

Pahuljice sa bananom
Foto: A. M.

Pročitajte još: Pomešajte ovih ŠEST začina i spremite ukusno jelo (Foto/Video)

Pošto su pahuljice složeni ugljeni hidrati ova hrana je odlična za sve koji osećaju glad. Pored toga što mogu da pomognu u držanju dijete, oni koji redovno jedu pahuljice za doručak neće imati problema sa redovnom stolicom.

Ovsene pahuljice su zdrave ukoliko nisu prerađene kao korn fleks i dodat šećer.

Mogu da se jedu tople sa mlekom, hladne sa jogurtom, neki ih ubacuju u kajganu, drugi ih potope sokom, a mnogi od njih prave i kolače. Ukoliko se samelju od ovsenih pahuljica se dobija integralno brašno od kojeg mogu da se naprave palačinke ili keksi.

Od ovsenih pahuljica može da se napravi i brzi slatkiš koji je odličan za one koji ne vole da doručkuju.

Pročitajte još: Ovo jelo se služi u najelitnijim restoranima, a možete ga spremiti za samo 200 dinara

Kašika ovsenih pahuljica se pomeša sa bananom isečenom na kolutiće, mangom isečenim na kockicama, kriškama jabuke, višnjama ili malinama, voćem prema želji, pa se odozgo sipa grčki jogurt.