Svako od nas može da spremi špagete po receptu Lejdi Gage

Kristina Malešević

31. 03. 2020. 000000 09:00

Foto: Facebook/LadyGaga

Nije ni čudo što je omiljena lokacija američke pop zvede Lejdi Gage osim bine i kuhinja.

Petostruka dobitnica Gremija potiče iz velike italijanske porodice, a poznato je da Italijani obožavaju da kuvaju.

Pročitajte još: SIN PLAĆENOG UBICE: Otac holivudskog glumca je osuđen na dve doživotne kazne

Svetska zvezda je bila neutešna kada je 2017. izgubila dobru prijateljicu i asistenkinju Sanju Durham, koja je preminula posle borbe sa rakom. Lejdi Gaga ne skriva da joj je u tim teškim danima najviše pomogla njena strast prema kuvanju.

- Volela sam Sanju. I dalje je volim. Mnogo volim i njenog muža Endrija. Volim i sve njene prijatelje - otvorila je Lejdi Gaga dušu na Instagramu. "Nastaviću da kuvam i kuvaću dok to ne prevaziđem."

Specijaliteti Lejdi Gage su italijanska jela, a evo njenog recepta za špagete od celog zrna pšenice.

Neophodni sastojci:

  1. 15 svežih paradajiza, prepolovljenih
  2. Morska so po ukusu
  3. Sveža mlevena paprika po ukusu
  4. Nekoliko svežih komorača
  5. 1 anis
  6. 1/4 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
  7. Grančica svežeg bosiljka
  8. 2 čena belog luka

Uputstvo za pripremanje:

Paradajz kuvati dok se sokovi smanje, a onda dodati isečeni komorač i promešati. Dodati zvezdasti anis i na tihoj vatri kuvati jos jedan sat.

U sos od paradajza dodati maslinovo ulje, sveži bosiljak, svež timijan, beli luk i ostaviti da svi sastojci omekšaju.

Skuvane špagete do al dente pomešati sa maslinovim uljem i ubaciti u sos. Začiniti morskom soli i svežom mlevenom paprikom.

Služiti sa rendanim sirom.