I Skype pravi istupe u doba Korona virusa: Ostvarite poziv bez prethodne prijave

Kristina Malešević

27. 04. 2020. 000000 08:00

Foto: Pixabay

Popularnost Zoom aplikacije za konferencijske sastanke dobija alternativu!  U doba epidemije kompanija Microsoft je odlučila da omogući korisnicima da obavljaju video pozive bez potrebe za prijavom u servis.

Ovo je nalik na Zoom, s time da u slučaju Skype čak ni host, domaćin ne treba da se prijavi niti da bilo šta instalira na svoj uređaj.

Pročitajte još: Uz pomoć TRI aplikacije sredite vaš profil na mrežama kao profesionalac

Novu opciju pod imenom "Meet Now" moguće je jednostavno pokrenuti u par klikova i odlaskom na internetsku stranicu servisa i jednostavnim pozivanjem željenih sugovornika.

Za korisnike koji već imaju instaliranu Skype aplikaciju, ovu opciju je moguće koristiti i unutar nje. Dostupna u sidebar opciji sa leve strane, pored opcije za novi razgovor.

Takođe, linkovi za video sastanak koji se podele sa drugim korisnicima nemaju vremensko ograničenje, video pozivi nisu limitirani što se tiče funkcionalnosti i postoji mogućnost razmena poruka paralelno sa video razgovorom, ali i opcija zamagljivanja pozadine ukoliko ne želite da se vidi prostorija iz koje obavljate pozive.