Supa je masna? Ne brinite, uzmite dve kockice LEDA

16. 05. 2020. 000000 19:00

Foto: Depozitfoto

Domaća supe (ili čorbe), koja ja ispala nešto masnija nego što želite, lako možete da dobijete bistrinu koja je baš po vašem ukusu. Viška masnoće, naime, možete da se oslobodite na dva načina.

Pročitajte još: Domaća supa je pravi lek, a da bi bila bistra primenite jedan TRIK (Foto/Video)

Foto: Depozitfoto
Velike tajne male varjače

Za prvi vam je neophodan kuhinjski papirni ubrus. Stavite u sudoperu praznu šerpu, na nju cediljku, pa preko papir. Sada preko njega sipajte supu. Videćete, masnoća će ostati na papiru, naročito ako je supa već poprilično ohlađena.

Kockice leda rešavaju problem masne supe.

Za drugi način pripremite kockice leda. Čim primetite da je tečnost premasna, sklonite je sa ringle i ostavite da se nekoliko minuta prohladi. Kad višak masnoće počne da isplivava odmah pored šerpe stavite kockice leda. Masnoća će se brzo stvrdnuti, a kad se to desi brzo je izvadite kašikom.

Da jelo ne bi iskipelo, što se dešava svim domaćicama, primenite trik sa varjačom.

Često se dešava da ostavite jelo da se kuva, a u međuvremenu odete u drugu prostoriju da nešto obavite i, kad se vratite, shvatite da voda kipi. Ne bi to bilo ništa strašno kad nakon svega ne bi bilo i dodatnog posla, odnosno temeljnog čišćenja umazanog šporeta.

Pročitajte još: Ne bacajte pire, za PET minuta napravite novo UKUSNO jelo (Foto)

Kako biste to izbegli, primenite jednostavan trik. Na šerpu, poprečno, stavite drvenu varjaču. Sad nećete morati da stražarite pored šporeta.