Bake su najbolje znale: Potrebni su vam ČARAPA i PERŠUN - evo kako da na tradicionalan način ofarbate jaja (Foto)

28. 04. 2021. 000000 09:00

Foto: A. M.

Bake su najbolje znale - jaja su farbale u ljuskama od crnog luka. To ne znači da će biti braon boje i da ne mogu da se ukrase. Naprotiv.

Pročitajte još: Nemate vagu u kuhinji? Nema problema, postoji drugi način da izmerite šta želite

Uključi se ringla kada se jaja stave Foto: A. M.

Ne postoji potrebna količina ljuski od crnog luka, jer najbolje je da ih bude što više, pošto će i boja jaja biti intenzivnija.

Da bi ukrašavanje bilo uspešno, pored što više ljuski od crnog luka, treba sačuvati i stare ženske hulahopke koje mogu da budu i pocepane.

Što više ljuski to će biti lepša boja.

Nađite konac i u parku uberite što više listića različitih oblika. Najlepši su listovi od peršuna i deteline, a jedino je važno da budu što manji.

U staru šerpu se ubaci sva lukovina, nalije se vodom i stavi na ringlu. Na jaje se stavi list pa se pažljivo ubaci u čarapu. Čarapa se zategne i koncem se veže. Spretne domaćice na jedno jaje stave po tri listića.

Gotova jaja Foto: A. M.

Kada se jaja ubace u lukovinu može da se uključi ringla. Kada voda provri isključi se ringla i jaja ostave u vodi još pet minuta.

Ovo je nazdraviji način ukrašavanja jaja.

Ista ova lukovina može da se koristi nekoliko puta, odnosno, dok se ne ofarbaju sva jaja.

Pročitajte još: Ne bacajte pire, za PET minuta napravite novo UKUSNO jelo (Foto)

Kada se jaja skuvaju, izvade se kašikom i makazama se iseče čarapa. Sklone se zeleni listići, jaja se namažu zejtinom da sijaju. U korpicu se stave kada se ohlade.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU