Mafini sa keksom i bobičastim voćem

Kristina Malešević

20. 05. 2020. 000000 14:30

Foto: Novosti magazin

Mafini su, kao tipična američka poslastica, sve popularniji kod nas. Jedu se u svim prilikama - kao lagani obrok ili užina, grickaju se u hodu ili se opušteno degustiraju u omiljenom kafiću.

Kada jednom nabavite modlice za mafine, njihove sastojke možete kombinovati do mile volje.

U nastavku vam donosimo recept za ukusne mafine sa crnom čokoladom i osvežavajućim ukusom brusnice, borovnice i aronije za kalup sa 12 mafina.


Foto: Novosti magazin

Pročitajte još: Svakom će se dopasti ovaj ČOKOLADNI kolač koji se priprema za 20 minuta (Foto/Video)

Potrebno za mafine:

  • 80 grama mlevenog keksa
  • 150 mililitara vrelog mleka
  • 50 grama crne izrendane čokolade
  • 50 grama maslaca
  • 80 grama šećera u prahu
  • 140 grama brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/3 kašičice sode bikarbone

Pročitajte još: Ovu pitu može da napravi svaka domaćica za SAMO 15 minuta (Foto)

Potrebno za šlag i voćni fil:

  • 100 mililitara slatke pavlake
  • 150 grama zamrznutih brusnica, aronije i borovnica
  • 50 grama šećera
  • 30 mililitara vode

Priprema:

Keks prelijte vrelim mlekom. Dodajte izrendanu čokoladu i nakon što promešate ostavite da se ohladi. Izmiksati maslac i šećer u prahu, pa dodajte keks i brašno sjedinjeno sa praškom za pecivo i bikarbonu sodu. Smesu sipajte u silikonske kalupe u obliku jajeta.

Peći oko 20 minuta na 200 stepeni. Proveriti čakalicom da li je testo ispečeno. Kolače izvadite iz kalupa i ostavite da se skroz ohlade.

U sud stavite voće, šećer i vodu. Kuvajte 10-15 minuta, pa sklonite sa vatre i prohladite.

Prefilujte ih umućenom slatkom pavlakom, pa prelijte voćnim prelivom.