Novi "hjundai veloster N" sprinta do stotke za 5,6 sekundi

Petar Živković

24. 04. 2020. 000000 10:19

Foto:"Hjundai"

"Hjundai motor kompanija" je predstavila novi "veloster N" koji je opremljen poptuno novom osmostepenom "mokrom" transmisijom sa dvostrukim kvačilom ("NDCT"). "Hjundai" kaže da je razvio "NDCT" da bi izjednačio doživljaj vožnje sa manuelnim menjačem sa komforom automatske transmisije. Zahvaljujući novoj transmisiji "veloster N" ubrzava od nule do 100 kilometara na čas za 5,6 sekundi!

Pročitajte još: "Alfa Romeo" unapredio i najmoćnije verzije svojih top modela (Foto/Video)

Ovaj sistem značajno smanjuje i potrošnju goriva i emisiju štetnih gasova u atmosferu.

Foto:"Hjundai"

Novi "veloster N" ima i unapređeni "infotejtment" sistem koji koristi najnapredniju verziju operativnog sistema koji ima i osmoinčni displej.

Na nizbrdici automobil sam aktivira kočenje motorom.

Zahvaljujući svim tim sistemima "veloster N" može da prepozna i "potpomogne" stil vožnje,Tako na primer, na nizbrdici automobil će sam aktivirati kočenje motorom da bi sprečio preopterećenje kočionih diskova, a ako vozač "nagazi gas" na nekoj pisti na primer, vozilo će "angažovati" sve rasloloživo što ima da bi izvuklo maksimalne performanse.

Pročitajte još: Da li znate koji je automobil zvanično najlepši na svetu?

"Veloster N" dolazi sa "Hjundai smart sense" bezbedonosnom tehnologijom koja između ostalog uključuje "sprečavanje frontalnog sudara", upozorenje vozaču kome opadne koncentracija, zadržavanje vozila u željenoj kolovoznoj traci, skreće pažnju na saobraćaj, vozila koja dolaze iz mrtvog ugla, iz puteva sa kojima se ukršta i slično...

Foto:"Hjundai"

"Veloster N" pod haubom ima 2.0 litarski benzinski turbo motor sa direktnim ubrizgavanjem koji isporučuje 275 KS,