Pun i mlad MESEC kažu da je vreme za GLADOVANJE! Evo i rasporeda kada treba početi DIJETU

25. 05. 2020. 000000 12:30

Foto: Depozitfoto

Uz malo discipline i minimalnim odricanjem pomoći ćete svom organizmu da povrati prirodnu ravnotežu i olakšati metabolizmu da bez previše problema izbaci višak tečnosti, pa tako i otrova iz sebe.

Pročitajte još: Oslabite u 5 ETAPA kontrolisanim gladovanjem, a najvažnija je druga etapa koja je UPRAVO SADA

Dijeta podrazumeva potpuno 24-časovno gladovanje u vreme kada Mesec prelazi iz faze u fazu, što počinje prvog sata nakon prelaska. To znači da, određenog sata kada Mesec počinje novu fazu, krećete sa dijetom i držite je naredna 24 sata. Za to vreme dozvoljen je maksimalan unos vode (od dve do četiri litra i više), a samo izuzetno limunada i čajevi, ali bez šećera. Na ovaj način moguće je izgubiti i do tri kilograma telesne težine.

Mesec pomaže u slabljenju Foto: Depozitfoto
Ovu dijetu nije teško držati, jer se u vreme Mesečevih mena metabolizam menja i potreba za unosom hrane je manja.

Iako zvuči surovo, ovu dijetu nije teško držati, jer u vreme Mesečevih mena sam metabolizam se menja, pa je i potreba za unosom hrane smanjena i može da se nadoknadi unosom tečnosti.
Naravno, osobe koje imaju zdravstvene probleme, ovu dijetu treba obazrivo da primenjuju dok ne upoznaju svoj organizam i ne pronađu pravu meru na koji način mogu da izdrže ovaj post.
Kada je Mesec u opadanju (od punog do poslednje četvrti) tečnosti se ne nagomilavaju u organizmu kao kada je u porastu, pa zato možete opuštenije sebi da priuštite hranu koju volite a koja je problematična kada je reč o kalorijama.

Kada Mesec raste vodite računa o kvalitetu i količini grane, jer je organizam sporije obrađuje.
Mesečeve mene
JunPun mesec - 5. 6 - 21:12:53Poslednja četvrt - 13.6 - 08:24:13Mlad mesec - 21. 6 - 08:41:55Prva četvrt - 28. 6 - 10:16:11 JulPun mesec - 5. 7 - 06:44:53Poslednja četvrt - 13. 7 - 01:29:31Mlad mesec - 20. 7 - 19:33:23Prva četvrt - 27. 7 - 14:33:02 AvgustPun mesec - 3. 8 - 17:59:18Poslednja četvrt - 11. 8 - 18:45:18Mlad mesec - 19. 8 - 04:42:06Prva četvrt - 25. 8 - 19:58:11

Kada je u rastu, vodite računa o količini i kvalitetu hrane, jer sve što unesete u sebe organizam će mnogo duže prerađivati i izbacivati nego u prethodnoj fazi.
Pun i mlad mesec - Iskoristite ove mene i 24 sata se odreknite hrane i pića (osim vode) i na taj način očistite organizam od svih zaostalih otrova i masnoća koje ste nataložili tokom faza.

Ne samo dijetu, kada je Mesec u porastu započnite sve što želite da vam uspe!

Sve ovo se odnosi i na ponašanje. Mesec ne deluje samo na tečnosti u organizmu, već i na celokupna dnevna dešavanja koja su uzrokovana promenama raspoloženja i opštom atmosferom. Pa tako, kada je Mesec u porastu, započnite nove projekte, jer će oni imati tendenciju da se razvijaju i rastu. Kada je u opadanju, izbegavajte bilo kakav novi početak, jer će on ići otežano i usporeno. U vreme Mesečevih mena izbegavajte krupne promene, a post kao način ishrane primenite i kao model opšteg ponašanja.

Pročitajte još: Kako da izgubite čak 20 kilograma za samo 90 dana

Poznato je da na određene ljude Mesečeva mena utiče jače, a na neke slabije. Ipak, ona deluje na sve ljude na Zemlji, pa prema tome, ukoliko ste primetili da s vremena na vreme imate neobjašnjive promene raspoloženja, napade plača i depresije, emotivne šokove bez stvarne osnove, razdražljivost i svadljivost - obratite pažnju na kretanje Meseca i proverite koliko se to poklapa sa njegovim fazama. Upoznajte njegov ritam i živite u skladu sa njim.