Kupite dve kruške i napravite brzo i lako ovaj ELEGANTNI slatkiš poput francuskih kuvara (Foto)

20. 05. 2020. 000000 20:30

Kruške na francuski način Foto: A. M.

Kruške su omiljeno voće francuskih kuvara, a pripremaju ih na bezbroj načina. Predlažemo da ih spremite na najbrži i najjednostavniji.

Pročitajte još: Izazovite ŠOK u kuhinji: Napravite palačinke sa LJUBIČICAMA!

Dodajte kesicu hibiskusa

Sastojci:

  • 2 kruške (kruška po osobi)
  • kašika šećera
  • kesica čaja od hibiskusa
  • čaša crnog vina
  • šaka oraha (mlevenih ili seckanih)
  • šaka brusnica ili suvog grožđa
  • šlag (po želji)
  • cimet (po želji)

Priprema:

Kruške se oljušte, prepolove i očisti se sredina. Umešne domaćice mogu da očiste sredinu, a da sačuvaju oblik čitave kruške i mogu da ih pune poput tufahija. U šerpu se sipa kašika šećera, stave kruške i doda kesica čaja od hibiskusa. Čaj od hibiskusa će kruškama dati lepu crvenu boju.

Pročitajte još: Ovu pitu može da napravi svaka domaćica za SAMO 15 minuta (Foto)

Gotove kruške Foto: A.M.
Kesica hibiskusa će kruškama dati lepu crvenu boju.

Ukoliko kruške neće jesti deca mogu da se kuvaju u crnom vinu i tada će dobiti poseban šmek. Kruške su gotove kada omeknu. Izvade se i u izdubljenu srednu se stavi po kašikica mlevenih oraha i brusnica ili suvog grožđa koje se prethodno ubaci vino ili kompot od kruške.

Preko kruške može da se prelije sos od vanile ili šlag, kao i listići nane koji će dati svežinu slatkišu.

Pročitajte još: Ovo jelo se služi u najelitnijim restoranima, a možete ga spremiti za samo 200 dinara

Dijetalna verzija verzija se priprema tako što se kruške ne kuvaju kao kompot, već peku u rerni.