Svet je poludeo za ŠRAFOVIMA i ČIPKOM, ne gubite vreme i kupite NAOČARE

25. 05. 2020. 000000 14:00

Da li ste gledali film "Šerlok Holms" koji je 2009. godine režirao Gaj Riči? Ovaj film je "kriv" za planetarnu popularnost "stimpanka". Bicikl umesto automobila, lagan umesto brzog način života - ljubitelji stimpanka šalju poruku.

Pročitajte još: BELI ajlajner i CRVENI karmin, ali i još 6 zanimljivih trendova vladaće ovog LETA

Bezbroj kombinacija Foto: Piksabej

Džepni sat, avijatičarske naočare i brkovi čiji su krajevi "zašiljeni" u obliku šestice - muškarac koji nosi ove detalje je, definitivno, ljubitelj stimpanka. Dame je teže prepoznati, jer neke nose šešire, a druge ukrase u kosi.

Retrofuturistički stil su prihvatile mnoge zvezde.

Ovaj retrofuturistički stil je super-popularan i nose ga i mnoge zvezde, makar u detaljima. Ipak, ovaj stil je, ustvari, način života. Stimpank je mešavina garderobe koja se nosila u viktorijanskoj eri sa modernim tehnološkim dostignućima tog doba.

Teksas i skaj ne smeju da se kombinuju uz stimpank stil, već čipka i koža.

Stvari od skaja i teksasa su dva materijala koji se apsolutno nikada ne smeju kombinovati u stimpank stilu. Dozvoljeni su prava koža, čipka, somot, vuna i svi prirodni materijali, dok skaj na prelazu 19. u 20. vek nije postojao, a teksas su nosili samo američki rudari i radnici.

Medalja na grudima
Medalja i medaljon su najpopualrniji stimpank detalji. Osobe koje ih nose "nešto su postigle u životu". Stimpank je izuzetno popularan u Rusiji, možda upravo zbog toga.

Prvi korak u preobražaju je odabrati lik čiji će stil biti inspiracija. Većini je Žil Vern nepresušni izvor za ideje, a njegove knjige obiluju jakim i zanimljivim ženskim likovima.

Pročitaje još: Razrušene zgrade, ljudski leševi, uništene sprave... Aleksandar je 30 puta putovao kroz vreme, a šta je PRAVA ISTINA?

Dugačke suknje su ponovo moderne i veoma praktične, a one su osnova ovog stila oblačenja. Uz dugačku suknju nosi se korset ili sako. Ispod se oblače bele košulje, obično sa okovratnikom i karnerima.

Detalji čine stil uspešnim, a džepni sat i dobre avijatičarske, okrugle naočare su "must have". Ženama stimpank nudi bezbroj mogućnosti poput zanimljivih minđuša sa točkićima, kožna narukvica i prstena u obliku šrafa koji prate industrijski stil. Kožne rukavice sa isečenim prstima, trake u kosi i tačna ukrašena šrafovima, ali još mnogo detalja.

Pročitajte još: Deset sazvežđa na deset noktiju - to je trend koji će vladati ovog leta

Braon koža, bela košulja i crna suknja ili sako su osnovni delovi stimpank stila. NJih treba nadograđivati, a zanimljivi detalji mogu se naći na buvljaku, pijacama i mestima gde mladi kreatori prodaju rukotvorine.