Od KRISTALA ili plastike, LUSTER je glavna zvezda

25. 05. 2020. 000000 15:00

Veliki i efektan Foto: Depozitfoto

Decenijama su već zidne i podne lampe glavni izvor svetlosti, uglavnom prigušene, u spavaćim sobama. Stručnjaci za enterijer, međutim, odlučili su da to promene i prostoriju namenjenu za spavanje učine upečatljivijom i bolje osvetljenom.

Pročitajte još: Svaka kuća poseduje ovu ALATKU, a njime možete da dekorišete dom , a to ni ne znate

Ovu nameru sproveli su u delo uz pomoć lustera, kako klasičnih kristalnih ili mesinganih sa improvizovanim "svećama", tako i nešto modernijih, sa velikim kuglama. I to postavljenim baš iznad bračnog kreveta.

Kristal večito moderan

Pojedini su otišli tako daleko da su stavili lustere čiji je prečnik u širini postelje, tako da, dok ležite, ostavljaju utisak da vam je nad glavom velika svetleća kupola.

Moderni su veliki, upečatljivi lusteri.

Smatrate li da je to interesantna, ali ne baš pametna ideja, jer biste zbog predimenzioniranosti lustera noću strahovali za svoju bezbednost, uvek možete da se opredelite za modele izrađene od laganijih materijala. Zašto spavaću sobu, na primer, ne biste osvežili lusterom u obliku oblaka, a napravljenim od plastike? Ili, takođe, laganim, ali izmaštanim, od metalnih obručeva?

Pročitajte još: Pročitajte ŠEST korisnih saveta kako da konačno sredite police sa knjigama

Mnogi od njih po lepoti sigurno mogu da se mere sa elegantnim kristalnim klasičnim lusterima, a uz to su i znatno jeftiniji, što nije parametar koji se zanemaruje.