Barena JAJA smo pravili sto puta, ali niste znali da ih možete spremiti i BEZ KUVANJA

02. 06. 2020. 000000 21:00

Foto: Depozit foto

Kako da skuvate jaja bez kuvanja u ključaloj vodi otkrila je u knjizi "Kako skuvati vuka" M. F. K. Fišer, pisac brojnih knjiga o pripremanju hrane. Fišerova predlaže dve metode kako da ukusna i sočna jaja spremite na pravi način.

Pročitajte još: Imate višak kilograma? Kada ste gladni pomirišite VANILU i ČEKAJTE

NJene metode potiču još iz 1942. kada je i objavila pomenutu knjigu. Prvi način je da stavite jaje u hladnu vodu čime ćete sprečiti koru jajeta da pukne, a zatim kuvati na blagoj vatri, a nikako u ključaloj. Kako Fišerova tvrdi, jaje će biti skuvano u potpunosti, ali će ukus biti znatno bolji.

Drugi način je da potopite jaje u hladnu vodu u maloj posudi i grejati. Čim voda krene da ključa, odmah sklonite tiganj ili šerpu u kojoj spremate jaja sa vatre i možete da jedete. 

Pročitajte još: Hrana može da bude ZAMKA: Stručnjak objašnjava zašto jedemo i kad nismo gladni