VAZDUŠASTI PARFE kolač koji se topi u ustima! Ako uz to dodate i JAGODE...

Kristina Malešević

26. 06. 2020. 000000 14:00

Foto: Novosti magazin

Ukoliko mislite da nemate kod kuće mnogo sastojaka da biste svoju porodicu obradovali slatkišem, pročitajte ovaj recept.

Pročitaje još: Nedeljni ručak koji se jede prstima: HRSKAVA pileća KRILCA (FOTO)

Uz to, ukoliko kod kuće imate i neko sezonsko voće, otopićete srca svojih ukućana dok im se u ustima bude topio ovaj vazdušasti i lagani kolač.

Foto: Novosti magazin

Sastojci za koru:

  •  5 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 kašika kakaoa
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za fil:

  • 250 grama margarina
  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera u prahu
  • 250 grama crne čokolade
  • 200 mililitara slatke pavlake
  • 200 grama svežih jagoda (ili voća po želji)

Pročitaje još: Zdravlje na tanjiru: Paradajz punjen IZNENAĐENJEM

Priprema:

Za pripremu kore umutiti jaja, 5 kašika šećera,4 kašike brašna, kakao i prašak za pecivo. Peći dok ne porumeni na 200 stepeni u plehu prethodno podmazanom i brašnom posutom plehu.

Ispečenu koru preliti sirupom od 400 mililitara vode i tri kašike šećera, koji smo prethodno zagrejali na ringli.

Pročitaje još: Za 20 MINUTA napravite SOČNE kolačiće od šake TREŠNJA (Foto)

Za fil je najpre potrebno penasto umutiti margarin, pa u njega dodati 6 žumanaca umućenih sa 6 kašika šećera u prahu. Dodati 250 grama otopljene čokolade i sneg od 6 belanaca. Potpom premazati preko korice. 

Pročitaje još: Restovana pileća džigerica MEKANA kao duša

Umutiti slatku pavlaku, pa premazati preko fila. Ukrasiti jagodama ili svežim voćem po izboru.

Prijatno!