Dozvoljen je noćni provod, a ovo su PRAVILA koja se moraju poštovati

08. 06. 2020. 000000 14:30

Nema više zabrana Foto: Piksabej

Još jedan dokaz da je Grčka je spremna da dočeka turiste - otvoreni su, ne samo terase, već i unutrašnji delovi kafića i restorana, kao i kazina i noćni klubovi!

Pročitajte još: MAGAZIN EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Poleće prvi ČARTER za Grčku, cene NIKADA NIŽE

Prvo je bilo dozvoljeno da se popije samo kafa i to na terasi kafića. Onda su dozvolili i unutrašnje delove ugostiteljskih objekata, ali uz distancu i razmak između stolova. Na kraju su grčke vlasti dozvolile da se otvore svi ugostiteljski objekti, uključujući diskoteke i kazina, kao i da se služi alkohol i u barovima na plaži da se pušta glasna muzika.

Grčke vlasti su ispunile obećanje da će od 8. do 15. juna svakog dana popuštati po neku meru. Na red je došao noćni provod. Od danas su dozvoljene žurke! Ipak, u zatvorenom delu kafića, restorana i hotela razmak između ljudi će morati da bude 2,2 kvadratna metra, a između stolova 90 santimetara.

Pročitajte još: Turisti DOSKOČILI KORONI! Da li je ovo KRAJ putnog osiguranja?

U hotelskim restoranima koji su pre nudili "švedski sto" sada će imati konobare koji će posluživati goste. Hrana će od gostiju biti odvojena pleksiglasom. Isto važi za recepcionere, a zaposleni u turizmu će morati i dalje da nose maske i rukavice.