MOGUĆE JE! Sledite naša uputstva i kupite ONLAJN idealan PUDER

Kristina Malešević

10. 06. 2020. 000000 10:00

Foto: Pixabay

Kupovina najkomplikovanijeg kozmetičkog proizvoda putem interneta deluje kao nemoguća misija, posebno ukoliko nikada ranije niste koristili taj isti puder koji naručujete.

Osim proizvođača, kod pudera se razlikuju različiti faktori i supstance u njima, osnova na kojoj boja počiva, osnovni pigment i mnogi drugi faktor.

Pročitajte još: KUDA IDE OVAJ SVET?! U beogradskim salonima sve veća potražnja za FARBANJEM TREPAVICA, ali TO NIJE SVE

Prvo odredite tip kože i podton, koji će umnogome odrediti "moć" idealnog pudera

Donosimo kratak vodič za pronalaženje savršene nijanse pudera sa kojima neće pogrešiti pri kupovini iz fotelje.

Vrsta tena

Ukoliko je vaša koža masna, morate birati pudere na vodenoj bazi i zaobići sve pudere na bazi ulja. Takvi detalji obično su jasno istaknuti u samom nazivu, ali i u deklaraciji i opisu pudera.

Pročitajte još: PET pravila kako da nosite NEON boje, a da ne budete SMEŠNI

Sa druge strane, ukoliko imate suvu kožu i kožu sklonu suvim flekama, potrebno je da odaberete hidratantniju verziju, koja će ten učiniti blistaviji. Proverite i da li ti proizvodi sadrže hranljive supstance, koji su podstaći vlažnost kože lica.

Pročitajte još: Tražite uzrok perutanja kože glave? Tri MITA o pojavi uporne PERUTI koje morate razbiti!

Za osetljivu kožu potrebno je odabrati pudere zasnovane na laganim formulama, one koje sadrže mnoštvo minerala i pružiće koži neophodnu nežnost.

Utvrđivanje podtona kože lica

Vaša kože može biti hladnog, neutralnog ili toplog podtona i to je ključno za postizanje savršene boje pudera prema licu.

Pročitajte još: POHLEPNE 80-te su se vratile, a ako nosite ovaj deo garderobe PODLEGLI ste trendu

Koža sa izraženim plavim venama i ružičastim nijansama nalazi se na hladnijoj strani spektra. Koža žuto-zlatnog tona i zelenkastih vena ima topli podton. Oni koji smatraju da se nalaze negde između imaju neutralni podton kože.

Napravite svoju idealnu nijansu

Pročitajte još: Elizabet Harli u ŠESTOJ deceniji obukla haljinu staru 21 GODINU!

Mešanje više nijansi pudera kako biste dobili onu koja je savršena za vas je najbolja opcija. Na taj način imaćete puder i u periodu kada ste potamneli od sunca, ali i u zimskom periodu kada vam je potrebna svetlija nijansa.  

Ukoliko mešate dve nijanse pudera, obavezno razredite formulu hidratantnom kremom.

Uvek je bolja svetlija nijansa

Kada ste u situaciji da se premišljate oko dve nijanse, uvek uzmite svetliju. Ako je potrebno, svetliju nijansu uvek možete dodatno produbiti završnim slojem bronzera. To je mnogo lakše učiniti nego posvetliti nijansu koja je previše tamna jer to bi značilo da ona gubi pigment i nivo prekrivanja.