Ovo PRAVILO za SRBE NE VAŽI? Prve SLIKE naših turista u Turskoj (FOTO/VIDEO)

24. 06. 2020. 000000 11:40

Foto: Srđan Andrejević

Prva grupa srpskih turista prešla je tursku granicu, stigla je i smestila se u hotelima u letovalištima Kušadasi i Bodrum. Svi su poneli maske i krenuli na plažu, a uveče u provod.

Pročitajte još: Hoće li se ponoviti GRČKI SCENARIO? Srpski turisti PRVI stranci u Turskoj! (FOTO/VIDEO)

Počnimo redom. Prva grupa srpskih turista krenula je autobusom put Turske u ponedeljak i, posle čitavog dana vožnje (oko 23 časa), stigli su na željena odredišta.

Putovali su 23 časa i sa maskama izašli pred turske carinike.

Na granici između Bugarske i Turske morali su da stave maske i takvi su se pojavili pred turskim carinicima. Kada su prošli pasošku kontrolu vratili su se u autobus i, pošto je svako drugo mesto prazno, skinuli su maske.

Jutro u Bodrumu

Na ulazu u turske hotele svakom turisti je izmerena temperatura i na recepciji su dobili koverte sa ključevima i potrebnim informacijama. Recepcioneri i ostalo osoblje nosi maske i rukavice.

Na ulici retko ko nosi masku preko lica, samo ispod brade, policija ne reaguje.

- Na ulici retko ko nosi maske, a sa strane stoje policajci i uopšte ne reaguju  - kaže vodič Nikola Stanković.

Plaža u Bodrumu

Svakog dana dobijaju meni (na papiru koji se odmah baca) i na kojem treba da zaokruže šta žele da ručaju, odnosno večeraju. Švedskog stola nema. Tanjire sa hranom im donose konobari, a hrana se služi na terasama, kraj bazena. Stolovi su razdvojeni jedni od drugih i više od dva metra.

Hrana se služi na otvorenom, kraj bazena.

Putnik Lazar, koji je na odmoru sa devojkom, poslao nam je slike iz Bodruma i rekao da je sve besprekorno čisto, a da su za hranu još u Beogradu znali da će konobari služiti prema meniju.

Sobe su besprekorno čiste, a daljinski urpavljači su u antibakterijskim kesicama. Pošto su naši turisti, praktično, otvorili hotele i smatraju se prvim stranim turistima, nisu čekali da uđu u sobe. Naime, najavljeno je da će razmak između izlaska starog i ulaska novog turiste biti oko šest časova, da se soba detaljno dezinfikuje.

Srpski turisti u noćnom provodu u Kušadasiju

Plaže su gotovo prazne i nema mnogo turista, pa na ležaljkama tursiti ne nose maske. Srpski turisti su uveče izašli u provod i većina radnji i kafića je u Kušadasiju otvorena.

Za vikend zabrana kretanja, ali ne važi i za strane turiste.

- U subotu i nedelju su ponovo najavili zabranu kretanja, ali to ne važi za turiste - ističe Nikola.

Pročitajte još: Nova PRAVILA za SRPSKE turiste: Antibaketrijske kesice i jedna BITNA RAZLIKA u odnosu na OBEĆANO

Sve turske bolnice su prizemlje oslobodile za eventualni smeštaj turista koji su zaraženi Kovidom 19. Nijednom srpskom turisti, do sada, nije otkriven virus.