Često vas boli desni deo STOMAKA? Da bi ste izbegli operaciju probajte 9 DOMAĆIH LEKOVA

25. 06. 2020. 000000 16:00

Foto: Piksabej

Kamen u žuči izaziva velilke bolove, ai pre nego što vas lekar "pošalje" na operaciju, probajte sa nekim od proverenih narodnih recepata. Posebno ako je reč o sedimentu koji se može rastvoriti i izbaciti prirodnim putem!

Pročitaje još: Prodavnica je u bašti, apoteka je u šumi: Ovi ljudi su potpuno PROMENILI NAČIN ŽIVOTA, a ovo je priča o njima (FOTO)

Važno je samo na vreme primetiti neke od prvih znakova bolesti. Pravo je vreme da nešto preduzmete ako se pojavi jak i potmuo bol u desnom delu stomaka koji traje nekoliko sati. Bolesnici su često nemirni u potrazi za položajem tela koji bi im smanjio bol.

Maslačak je lekovit Foto: Piksabej

Sok od rotkve

Šestonedeljna terapija sokom od rotkve pomaže, osim kada je reč o nerastvorljivoj vrsti kamena. Rotkvu iscediti u sokovniku, popiti ujutro pola šolje pre jela. U toku tri nedelje količina se povećava na dve šolje, da bi se opet vratili na količinu od 100 grama.

Mešavina bilja sa jabukovim vinom je čudo!
Gutljaj belog sleza
Dve kašike usitnjenog korena belog sleza kuvati pet minuta u pola litra belog vina. Piti svaki sat po dva-tri gutljaja.

 Biljna mešavina

Mešavina lekovitih biljaka od po 20 grama hmelja, nane i pelena takođe efikasno rastvara kamen u žuči. Na litar hladnog vina od jabuke dodati tri kašike ove biljne mešavine i kratko prokuvati. Tokom dana uzimati po jednu veliku kašiku toplog čaja.

Karanfilić smauje upale

Maslačak i cikorija

Po 40 grama korena maslačka i cikorije preliti sa pola litra vrele vode, poklopiti, ostaviti dva sata. Procediti i uzimati po jednu kašiku svaka dva sata.

Vino i maslinovo ulje

Pola litra belog vina i šoljicu maslinovog ulja kuvati pet minuta. Piti svako jutro na prazan stomak, pa leći tridesetak minuta na levu i toliko na desnu stranu.

Belo vino i maslinovo ulje su proveren lek.

Limun i peršun

Limun dobro operete pa iseckajte na komadiće ili sameljite u blenderu. Dodajte sitno seckani koren peršuna, pomešajte i dodajte med, maslinovo ulje i šećer. Pijte nekoliko puta dnevno.

Ovas i karanfilić

Kopriva u mleku
Dve kašike usitnjene suve koprive staviti u pola litra mleka i kratko prokuvati. Procediti i piti više puta u toku dana po jednu šoljicu.

Sto grama neoljuštenog ovsa prelijte litrom vode i prokuvajte desetak minuta. Dodajte kafenu kašičicu karanfilića, poklopite i ostavite da odstoji dvadesetak minuta. Procedite i pijte u toku dana.

Pročitajte još: IGOR savetuje: Ovo su načini da se zaštitite od virusa - PRATITE UPUTSTVA

Laneno seme

Pomešajte po pet supenih kašika lanenog semena, hajdučke trave, nane i majčine dušice, pa prelijte sa litrom ključale vode, promešajte i ostavite da odstoji pola sata. Procedite i pijte tokom dana u malim gutljajima.