Stiže osveženje tokom VRELIH dana

06. 07. 2020. 000000 10:00

Priprema je jednsotavna i traje kratko, odnosno koliko je potrebno da se isecka voće. Najbolje je jogurt pripremiti uveče i saviti u frižider, pa je ujutru spreman.

Pročitajte još: Dočekajte leto sa stilom i napravite ZELENI AJVAR

Sveže voće

Sastojci:

  • grčki jogurt
  • šoljica ovsenih pahuljica (prema želji)
  • kašikica čija semenki (nije neophodno)
  • 1 breskva/kajsija
  • šaka višanja
  • šaka malina
  • banana (po želji)
  • grančica nane

Priprema:

Da bi jogurt dobio ružičastu boju dovoljno je da se izmiksira, pa i samo pomeša sa ispasiranim malinama. Zelena boja se dobija mešanjem sa kivijem, a plava sa borovnicama. Ukoliko se doda kašikica čija semenki dobiće se obrok koji je odličan za probavu. Međutim, i same pahuljice ds dobre za creva i varenje. Listići nane se operu, iscepkaju i naređaju odozgo ili umešaju.

Pročitajte još: Jedan komorač, a dve salate: Jednostavna, a zdrava hrana uz koju gubite kilograme

Višnje očistite od koštica, breskve ili kajsije iseku u kriške, banane na kolutiće, pa ih naređajte. Jedino pravilo je da treba koristiti sveže sezonsko voće, kao i jogurt koji nije zaslađen.