Kada dosade salate, otklopite šerpu i SPREMITE JELO koje se NE MEŠA (FOTO)

30. 06. 2020. 000000 13:30

Foto: A. M.

Osnovni recept za sladak kupus je isti, ali razlikuje se u nijansama koje čine da ovo jelo bude nezaboravno ili suvo i bezukusno.

Kupus se poklopi i zaboravi

Pročitajte još: Dočekajte leto sa stilom i napravite ZELENI AJVAR

Sastojci:

  • glavica kupusa
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 paprika
  • 1 paradajz
  • svinjsko meso

Priprema:

Krčka se 40 minuta

Iseče se kupus na trake, ali krupnije nego za salatu. Meso se očisti od masnoće i najbolje je uzeti svinjske šnicle, jer su sočnije.

Kupus se nikada ne meša i ne dodaje se voda!

Crni luk se isecka i ubaci u dublju šerpu. Šargarepa i paprika se iseckaju na kockice i dodaju crnom luku. Odozgo se stave šnicle, a preko kupus. Odozgo se stavi paradajz iseckan na komadiće.

Pročitajte još: Pomešajte ovih ŠEST začina i spremite ukusno jelo (Foto/Video)

Šerpa se poklopi i ringla uključi na najjače dok ne provri. Kada provri smanji se da krčka. Kupus se kuva oko 40 minuta, odnosno dok ne omekne. Kupus se ne meša i ne dodaje se voda!