TURISTI po ČETIRI puta godišnje putuju na ISTO mesto, evo i ZAŠTO

03. 07. 2020. 000000 09:00

Foto: Piksabej

Povratak prirodi, što dalje od ljudi i gužve, nešto potpuno novo, do sada neviđeno... Turisti stalno traže nove inspiracije za putovanja.

Pročitajte još: Da li ste znali da na svetu postoji čak 6 Kipova slobode i to nije sve: Evo saveta šta bi trebalo obavezno da posetite

Posetili su sve metropole, ušli u najpoznatije muzeje, kupali se na najlepšim plažama, probali najukusnija jela i više ne znaju gde bi još mogli da putuju! Ovi turisti više ne moraju da brinu, jer je potpuno novi trend zavladao među globtroterima.

Zimi sneg i božićni vašar, u proleće uskršnja jaja, leti koncerti i u jesen šetnja u parku. Ovako se reklamiraju bečki dvorci i uspeva im. Trend putovanja na isto mesto četiri puta godišnje prvi su osmislili azijski turisti koji posebnu pažnju posvećuju prirodi. Za njih je događaj kada procveta trešnja, ali i kada pocrveli lišće. Poznate evropske destinacije su im to i ponudile.

U Srbiji se na način "četiri sezone" promovišu vojvođanski salaši.

- Vojvodina je odredište za sve četiri sezone, a posebno se tako promovišu Fruška gora i salaši - kaže Nataša Pavlović, direktor Turističke organizacije Vojvodina.

Vojvođanski salaši tokom svake sezone imaju drugačiju ponudu koja se razlikuje u mirisu, ukusu i bojama.

Pročitajte još: Jeste li čuli za UBUD VILE? Dan u njima košta 1.000 evra, a ponuda je neverovatna (Foto/Video)

Italija i Grčka se, takođe, promovišu kao destinacije za sve sezone, a agencije turistima nude smeštaj u istim sobama u kojima su boravili prethodnog puta.