PROPAST! Nintendo se povlači sa tržišta igara za mobilne telefone zbog FINANSIJSKOG FIJASKA (VIDEO)

Kristina Malešević

30. 06. 2020. 000000 11:00

Foto: Pixabay

Nintendo se povlači sa tržišta proizvodnje i plasiranja igrica za mobilne telefone nakon što je doživeo potpuni finansijski debakl u ovoj sferi.

Pročitajte još: OPREZ! Da li znate koji je OMILJENI način na koji nam hakeri KRADU PODATKE?

Uprava ove kompanije je 2018. godine javno iznela stav da će igrice za mobilne telefone donositi milionske prihode i najavila da će plasirati igrice za ove uređaje, te da će to odeljenje ove kompanije doneti čak i milijardu dolara sa potencijalom za dalji rast.

Pročitajte još: Zaboravite na SELFI! Niste u trendu ako ne radite OVO

Tada je najavljeno da će ova kompanija pustiti u prodaju dve ili tri igrice za mobilne uređaje godišnje, ali u maju ove godine došlo do promene planova. Naime, promene su posledica podbacivanja prlaniranih rezultata koje je kompanija trebala da ostvari. 

Pročitajte još: VANZEMALJCIMA smo pre 43 godine poslali PLOČU, nećete verovati šta je na njoj SNIMLJENO!

- Nakon detaljnih analiza odlučili smo da se fokusiramo na ekosistem igara koje kreirane za Nintendo konzole za igrice - obrazloženo je iz kove kompanije.

Navodno, ta odluka je donešena zbog činjenice da je u periodu od februara do maja 2020. godine, za razliku od drugih kompanija za proizvodnju igrica, Nintendo prošao znatno lošije, čak i sa poznatim naslovima kao što je Super Mario Run.