Nećete odoleti RETRO poslastici: Slatki OBLACI na tanjiru (FOTO/VIDEO)

08. 07. 2020. 000000 09:40

Foto: A. M.

Možda ćete se prvi put pomučiti, ali pratite pažljivo uputstva i sve će biti u redu.

Pročitajte još: Jedina torta koju jedu BALERINE, stavi se u rernu i ZABORAVI! (FOTO)

Žumanca, šećer i jaja

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • vanil šećer
  • 2 kašike brašna
  • 1 litar mleka

Priprema:

U dve posude se odvoje belanca i žumanca. Kašike šećera i kesica vanil šećera se sipa kod žumanaca i meša dok se ne istopi.

Tek onda se uključi ringla na kojoj će se kuvati litar mleka. Kada se ugreje mleko, nekoliko kašika se doda žumancima. Tu se umeša i brašno i meša se dok se sve ne sjedini.

Kašikom se nežno uzima oblak belanaca...

Belanca se mikserom ulupaju u čvrst šlag i onda se u mleku skuvaju. Naime, kašikom se nežno uzima oblak belanca i stavlja u toplo mleko, posle bukvalno jednog minuta belance će se stvrdnuti i istom kašikom se vadi i odlaže u duboku keramičku posudu. Postupak pogledajte u videu:

Kada su belanca gotova, malo mleka se doda u žumanca da se razrede. Onda se žumanca postepeno sipaju u mleko uz neprestano mešanje. Kada se napravi krem željene gustine - gotovo je!

Pročitajte još: Napravite ROZE letnju RUSKU čorbu koja se NE KUVA (Foto)

Kada se belanca ohlade treba ih preliti žutim kremom. Šnenokle su ukusnije kada se ohlade.