Leo Mesi i čarobnjaci Barse od sada imaju i svoj AUTOMOBIL! (FOTO/VIDEO)

Petar Živković

09. 07. 2020. 000000 20:30

Foto:"Kupra"

Možda nešto i škripi u redovima Barselone ovih dana, možda se Mesi i drugari glože, možda se opraštaju i od titule, ali i dalje su magnet za navijače, predmet obožavanja miliona širom planete, pa ne čudi što su počastvovani, prvi put u istoriji, sopstvenim "oficijelnim" vozilom.

Španski gigant "Seat" izdvojio je nedavno, kao potpuno novi brend "kupru", a za "ambasadora" postavio golmana Barse Marka ter Štegena.Sada je predstavljen i model "kupra fprmentor".

Foto:"Kupra"

Za sada je, iako je zvanično počelo primanje narudžbi za "formentora" 8. jula već 20.000 ljudi potvrdilo da želi da kupi ovaj automobil!

- Imenovanje "kupre formentora" za oficijelno vozilo Bars je logičan korak jer je ovaj model dizajniran, razvijen i napravljen u Barseloni - kaže direktor "Kupre" Vejn Grifit. 

Pročitajte još;Ekipa "Magazina Novosti" vam otkriva tajne hibridnih vozila (FOTO /VIDEO)

Svi igrači Barse koji to budu želeli moći će dodatno da personalizuju svoje vozilo jer je u ponudi veliki izbor boja, ali i mnogih drugih detalja.

Prvi koji je isprobao "kupru fermentora" je golman Barse Ter Štegen. On je i zvezda spota kojim se "kupra formentor" predstavlja.

"Kupra formentor" je prva "kupra" koja će se 100  odsto proizvoditi u Martorelu u fabrici pored Barselone.

U prvoj seriji pod haubom "kupre forentora" je 2.0 TSI turbobenzinac koji razvija 310 KS i ima 400 nm obrtnog momenta.

Pročitajte još:Kupci novog "sitroena C4" moći će da biraju između tri verzije pogona! (FOTO-VIDEO)

Početak isporuke je planiran na jesen, a već početkom naredne godine u ponudi će biti i PHEV hibrid sa 245 KS koji će samo na struju moži da pređe oko 50 kilometara.