"Lamborgini" je opet napravio automobil iz snova! (FOTO/VIDEO)

Petar Živković

10. 07. 2020. 000000 17:00

Foto:"Lamborgini"

Pustite mašti na volju, imate izuzetno dizajnersko i inženjersko znanje i eto recepta za automobil iz snova. "Lamborgini" je u Sen Agati u Bolonji, predstavio roudster "sian" koji oduzima dah već na prvi pogled!

Specijalna, ograničena serija je nešto što će poželeti mnogi zaljubljenici u superautomobile.

Foto:"Lamborgini"

Motor od 12 cilindara u V rasporedu (o kako se na onom lepšem svetu, smeška Feručio Lamborgini), sa mild-hibrid tehnologijom ima svih 819 konjskih snaga! To je najmoćniji "Lambo" bez krova ikada!

Pročitajte još:Da li znate koji auto Džeremi Klarkson smatra NAJLEPŠIM svih vremena?(FOTO/VIDEO)

Ima neverovatan odnos od dva kilograma po jednoj konjskoj snazi! Od 0-100 kilometara na čas ubrzava za 2,9 sekundi, a maksimalna brzina je veća od 350 kilometara na čas!


Biće napravljeno samo 19 primeraka a ako ste mislili da dižete kredit i da ih kupite, zakasnili ste. Svi su već prodati.

Pročitajte još:Neviđena BRUKA "Volvoa": Povlače 2,18 miliona vozila zbog pojaseva!

- "Sian roudster" je srž duha Lamborginija - kaže Stefano Domenikali, šef "Lamborginija" - On je ekspresija dizajna koji oduzima dah, a neverovatne performanse su sjajno uklopljene sa futurističkom tehnologijim. Ovaj "Lambo" debituje sa specijalno razvijenom "uran plavom" bojom razvijenoj specijalno u "Lamborgini centro stajlu"!

Unutrašnjost je takođe vrhunska, a pojedini delovi su štampani 3D tehnologijom. Cena? Nije saopštena ali procenjuje se da će početna biti oko 3,9 miliona dolara!