Znamo je kao voditeljku Slagalice, a sada probajte DANIJELINE špagete trikolore (RECEPT)

20. 07. 2020. 000000 18:30

Foto: Promo/ Život+

Danijela Pantić Conić aktivno promoviše zdravu ishranu, preciznije vegansku. Kada je donela odluku da prestane da jede meso?

Pročitajte još: ZELENI tanjir koji daje ENERGIJU i dobro RASPOLOŽENJE (FOTO)

- Mnogo toga je uticalo na tu odluku poput zdravstvenih problema sa štitastom žlezdom i hormonima, variranje težine, težina u stomaku i umor posle mesnog obroka, a najviše činjenica da nikada nisam bila ljubitelj mesa - kaže Danijela.

Vegani i vegetarijanci
Veganska ishrana isključuje namirnice životinjskog porekla, a vegetarijanska može da isključuje samo meso (i ribu, jer je i ona meso), a može da sadrži mlečne proizvode ili jaja, ili i jedno i drugo.

I Danijelina porodica uživa u njenim obrocima, jer stalno sprema nove recepte i istražujem razne kombinacije. Često se čuje da su aktivisti vegani vrlo agresivni u kampanjama, u želji da nametnu svoj pogled na svet.

- Postoje i agresivni nevegani ili svaštojedi, u želji da nametnu svoj pogled na svet, a dobar primer je lavina osuda Novaka Đokovića kada je iz ishrane izbacio meso - kaže Danijela.

Pročitajte još: Dete lečite ČAJEM, a ne znate da su NANA i još nekoliko BILJAKA OPASNE za njih

Špagete trikolore sa crvenim sosom

Špagete trikolore

Sastojci:

  • cela zelena tikvica
  • 2 dugačke šargarepe
  • duguljasta mlada cvekla:
  • 2 srednja sveža paradajza
  • sušeni paradajz
  • 2 urme
  • kašika maslinovog ulja
  • malo svežeg ili sušenog
  • bosiljka
  • zdrava so

Priprema:

Potreban vam je rezač za tanke špagete ili mašinica za povrće. Drugi način je da nožem isečete povrće na rezance. Možete koristiti samo tikvice ili tikvice i šargarepe, bez cvekle, ali zbog boje i naziva, poželjne su sve tri vrste povrća. Sos pripremite tako što ćete sve sastojke, osim začina, samleti u blenderu. Kada dobijete sos, dodajte začine po želji i prelijte špagete.