Da li znate koja HRONIČNA bolest se smatra bolešću MLADIH NARAŠTAJA?

Kristina Malešević

24. 07. 2020. 000000 16:20

Foto: Pixabay

U periodu kada mnogi od nas rade od kuće istovremeno strahujući za zdravstveno stanje sve više počinjemo da se žalimo na određeni umor, malaksalost i nedostatak volje za pojedine aktivnosti.

Boravak u prirodi i redovno vežbanje su ključni za rešenje ovog zdravstvenog problema

Pročitajte još: "Ovo je gore od ratne zone, lekari ljude namerno zaraze": Medicinska sestra otkrila ŠOKANTNE detalje iz bolnice (VIDEO)

U većini slučajeva, prirodu, to jest uzroke tih stanja, neće biti teško objasniti. Ipak, ono što su lekari potvrdili to je da je hronični umor najčešća bolest mladih naraštaja, gotovo redovna u dva ciklusa u toku kalendarske godine.

U prilog tome, donosimo i neke od saveta koje lekari preporučuju kako bismo se rešili ovog problema.

Boravak u prirodi

Foto: Depositphotos

Pročitajte još: RECEPT JAPANACA: Ovo svi KORISTIMO, a smrt je za KORONU! Obratite pažnju

Tromost, gubitak telesne kondicije i opšta slabost su prvi znak da moramo da se vratimo prirodi, redovnoj šetnji u šumi, prirodnom okruženju i vežbanju u istim uslovima. Čovek nije stvoren da miruje, pa je telesna neaktivnost sasvim neprirodna ljudskom organizmu.

Hrana bogata vitaminima

Drugi faktor koji doprinosi umoru i iscrpljenosti je neodgovarajuća, manjkava ishrana. Hrana mora da sadrži dovoljno vitamina, minerala i ostalih hranljivih sastojaka, umesto da obiluje mastima. Obavezna je upotreba svežeg voća i povrća. 

Pročitajte još: OTKRIVAMO: Ako se zarazite koronom evo kada GUBITE IMUNITET NA VIRUS i kada vam PONOVO PRETI OPASNOST!

Čudotvorna voda

Nikad ne smemo zaboraviti na neprestano konzumiranje dovoljne količine vode. Iako nije hranljiva, voda je osnova za održavanje života. Ona prenosi nužne hranljive sastojke organima i tkivima u organizmu. Takođe, održava stabilni krvi pritisaki pomaže regulisanju telesne temperature. Dnevno nam je potrebno oko dva litra vode. Dehidratacija je jedan od prvih uzroka umora.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU