Od predsednika SAD do rijaliti zvezde! Evo koliko Twitter naloga su HAKERI napali u bitkoin prevari

Kristina Malešević

19. 07. 2020. 000000 13:00

Foto: Depositphotos

Kompanija Twitter potvrdila je da su nalozi njenih korisnika napadnuti u četvrtak, odnosno da su hakeri ciljano napali 130 korisničkih naloga među kojima su najpoznatije svetske ličnosti i organizacije sa milionima pratilaca.

FBI traži počinioce, američki Kongres pruža podršku u pronalasku hakera

Pročitajte još: Tehnološka POBEDA: Evropol razbio mrežu za komunikaciju koju su koristile HILJADE KRIMINALACA

Kako su objasnili, ovaj napad hakeri su izveli tako što su pristupili internom kompanijskom sistemu kako bi zauzeli upravljanje ciljanim profilim. Ti ciljani profili, između ostalog bili su i nalog nekadašnjeg američkog predsednika Baraka Obame i milijardera Elona Muska, američkog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena i rijaliti zvezde Kim Kardašian. Ove profile, hakeri su iskoristili za sakupljanje digitalnih valuta.

Pročitajte još: NE NASEDAJTE! Napravite sami NEOPHODAN deo za MOBILNI (VIDEO)

Među poznate naloge koji su bili meta napada našli su se i nnalog repera Kanje Vesta,  nalog osnivača Amazona Džefa Bezosa, osnivača Microsoft kompanije Bila Gejtsa, ali i zvanični nalozi kompanije Uber i Apple.


Foto: Pixabay

Kako su objasnili iz Twitter kompanije, hakeri su uspeli da kontrolišu malu grupu ciljanih naloga i da pošalju tvitove sa njih.  

Na redu je i FBI iz San Franciska koji sprovodi istragu, kako bi pronašao počinioce, a punu podršku operativnom radu ove policije pružili su i američki kongresmeni.