Nije šminka, nisu štikle! Evo koji kućni UREĐAJ je EMANCIPOVAO ŽENE

Kristina Malešević

30. 07. 2020. 000000 13:00

Foto: Pixabay

Kada je dnevni list Vatikana Osservatore Romano uputio čestitku damama za 8. mart pre nekoliko godina sa ocenom da je "mašina za veš jedan od predmeta koji je najviše doprineo emancipaciji zapadnih žena u dvadesetom stoljeću", javnost je bila iznanađena.

Pročitajte još: Ovo je jedno od OMILJENIH LETOVALIŠTA SRBA! Masaže dostupne svima NON STOP, a test na koronu NE TREBA (FOTO)

Međutim, izgleda da je zaista mašina za veš jedan od revolucionarnih uređaja koji su promenili istoriju svakodnevnih poslova žene i bez kojeg danas ne mogu da zamisle svoj dan.

Pročitajte još: Ovaj deo ŠMINKE najmanje košta, a znači mnogo, dobićete SVEŽ i ODMORAN IZGLED za nekoliko sekundi

Da li biste znale da odkuvate veš umesto pranja nezaobilaznog na 90 stepeni?

Pročitajte još: Baka je htela da sa 6 godina budem PROSTITUTKA, a kad su me SILOVALI, mama je upitala "Dopustila si da ti to BESPLATNO urade?"

Nedavno sprovedeno istraživanje, koje je obuhvatilo dve hiljade žena u Britaniji pokazalo je da su ova tri proizvoda najviše promenili kvalitet života žena širom sveta - kontraceptivna pilula, "puš up" brushalter  i mašina za pranje veša.

Pročitajte još: Nema leta bez HALJINE, a evo koji model MORATE nositi u naredna dva meseca

Mašina za pranje rublja je puštena na tržište 1937. godine i vremenom se uselila u gotovo sve domove razvijenih zemalja. Kao nerazdvojna pomoćnica u svakom domu, podelila je drugo mesto sa čudesnim brushalterom.

Pročitajte još: PILINZI ZA TELO iz vaše kuhinje: Prave se jednostavno, a KOŽA će vam biti zahvalna!

Istraživanje je pokazalo da je mašina za veš najpopularnija kod žena starijih od četrdeset godina. Psihoterapeutkinja Kristin Veber je istakla da rezultati istraživanja jasno pokazuju razlike među generacijama.

Pročitajte još: Kako da nosite NAJPOPULARNIJE PANTALONE ovog leta, da izgledate LEPO, a osećate se UDOBNO

 - Za starije generacije neki izumi, kao što je mašina za pranje veša, zaista su napravili veliku promenu u svakodnevnom životu. Mnoge žene starijeg doba dobro se sećaju kako je izgledao 'dan za pranje veša' i koliko je to iskustvo moglo da bude teško. Ne verujem da bi žene mogle da budu ravnopravne sa muškarcima dok god su imale takav zadatak svake sedmice - istakla je Kristin Veber za dnevni list Dialy mail.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU