Ruski elektromobil ubrzava kao bolid Formule 1! (FOTO/VIDEO)

Petar Živković

24. 08. 2020. 000000 09:20

Foto:"Aviar motors"

Atraktivan, munjevit! Odgovor Rusije na ekspanziju električnih automobila mogao bi da se zove i "aviar R67"! Ovo vozilo je najavio kao koncept, kompanija "Aviar motors" još pre dve godine.

Elektromobil koji za uzor ima "ford mustang" i to iz najslavnijih vremena, iz 1967. "ford mustang fastbek" (odatle taj "retro luk") je savremeno koncipirano vozilo sa pogonom na baterije koje mu omogućavaju zavidnu autonomiju sa jednim punjenjem od 510 kilometara.

Foto:"Aviar motors"

Za pogon su izabrana dva elektromotora snage 840 KS koji imaju "kamionski" obrtni moment od 965 nm, dok su baterije kapaciteta 100 kilovat-časova. I baterija i motor, kao i platforma su zasnovani na modelima "Tesle".

Pročitajte još: "Maserati" promovisao najsnažnije modele ikada! (VIDEO)

Za sada nema podataka o vremenu punjenja, što i nije više neki naročiti problem sa verovatnim postvljanjem unuverzalne mreže punjača u većini zamalja, ali se zato sa ponosom objavljuju podaci o performansama.

Ovaj automobil je sposoban da iz mesta do 100 kilometara na čas stugne poput bolida Formule 1. Potrebno mu je manje od 2,2 sekunde! maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 kilometara na čas.

Vozilo je dugo 4.969 mm, široko 2.079 mm. Međuosovinsko rastojanje je 2.960 mm.

Pročitajte još: Sud u Londonu tvrdi da ova dva automobila NE LIČE: Šta vi kažete?

Karoserija je od kompozitnih materijala, sa ugljeničnim vlaknima, a unutrašnjost je, pored toga što je naglašeno sportska, i veoma moderna sa neizbežnim tač-skrin ekranom.

Očekuje se da cena bude oko 45.000 evra. Osnivač kompanije je inače Aleksandar Račev.

                                          Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU