RECEPT ZA DOMAĆI RATLUK: Topi se u ustima, a gotov je za samo 15 minuta

12. 08. 2020. 000000 12:20

Foto: Depozit

Jednu od najukusnijih poslastica možete pripremiti i u svom domu.

Potrebno je:

Foto: Depozit
  • 380 ml vode;
  • 300g šećera;
  • 250 ml soka od pomorandže;
  • 140 grama kukuruznog skroba;
  • 3 kašike soka od limuna,
  • za posipanje 3 kašike kukuruznog skroba i
  • 1 kašika šećera.

Pročitajte još: SRBI čuli i odmah REZERVISALI: Ovaj hotel poseduje SERTIFIKAT KOVID 19, a evo šta to ZNAČI

Priprema:

Pomešajte vodu, sok od pomorandže i šećer, pa im dodajte i kukuruzni skrob. Sve to stavite na ringlu i neprestano mešajte dok se sve ne zgusne kao puding.

Masu skinite sa ringle, pa joj dodajte 3 kašike soka od limuna, a zatim sve dobro izmešajte, dok se ne sjedini.

Potom prespite u vatrostalnu činiju i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, isecite na kocke pa uvaljajte svaku kocku u kombinaciju kukuruznog skroba i šećera.

Pročitajte još: Sigurno ste jeli SMOKVE na sto načina, ali nikada u SENDVIČU - Zašto? (FOTO)

Napomena: Po želji možete da dodate i druge sastojke kako biste dobili ratluk sa drugim ukusima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU