ROLOVANA piletina na kojoj bi vam POZAVIDELI i FRANCUSKI kuvari (FOTO)

30. 08. 2020. 000000 09:00

Foto: A. M.

Neki vole da prave rolovanu piletinu sa odkoštenim mesom bataka, ali neuporedivo je jednostavnije to uraditi sa belim mesom.

Pročitajte još: ŠOK na tanjiru: CRNA PAPRIKA punjena IZNENAĐENJEM (FOTO)

Sastojci:

Foto: A. M.
  • pileće belo meso
  • kačkavalj na listiće
  • tanko isečena šunka
  • jaje
  • brašno
  • prezle
  • čačkalice
  • pavlaka
  • majonez
  • kiseli krastavčić
  • vlašac

Priprema:

Filete belog mesa morate da nežno izlupate, a to je najbolje uraditi tako što se belo meso tanko iseče i prekrije najlonom pa nežno izlupa kako bi se istanjili i lakše rolovali.

Sa pečurkama Foto: A.M.
Rolovano meso "drži" čačkalica.

Pročitajte još: Obrok od 75 KALORIJA: Salata od KUPINA, kozjeg sira i rukole (FOTO)

Meso se raširi, pa se prvo stavi list šunke i odozgo kačkavalja. Preko kačkavalja može da se stavi vlašac. Meso se urola tako što se prvo saviju krajevi, pa sredina i pričvrsti se čačkalicom. Čačkalica se vadi tek na kraju, pre nego što se posluži.

Ringla se ugreje na najjače pa smanji čim se ubaci meso u tiganj.

Rolovano meso se prvo uvalja u brašno, jaja i prezle. Ringla se ugreje na najjače, pa se smanji čim se stavi meso u tiganj sa uljem. Kada korica dobije zlatnu boju meso se okrene na drugu stranu. Kada je gotovo stavi se na tanjir sa salvetom da upije ulje.

Pročitajte još: SLATKI zalogaj koji popravlja RASPOLOŽENJE: Salata od MATOVILCA i NARANDžASTOG paradajza (FOTO)

Pohovano meso je najukusnije kada se jede sa tatar sosom koji se pravi tako što se pomeša ista količina majoneza i pavlake, doda sitno iseckan krastavčić, so, biber i vlašac.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU