Ako roštiljate NE PROPUSTITE da napravite poslasticu: BATAT sa ruzmarinom (FOTO)

06. 09. 2020. 000000 10:20

Čuli ste za batat - slatki krompir slasnog ukusa koji, kada jednom probate, nikada se ne zaboravlja.

Batat može biti ljubičast i narandžast, a ovaj drugi je slađi. Oba su ukusna i spremaju se na isti način. Umeso da ga ispržite ili napravite pire pripremite ga na potpuno drugačiji način.

Batat uz meso Foto: A. M.
Isecite ga po dužini i namažite uljem.

Batat se oljušti i iseče po dužini, što tanje. Batat će se na taj način lakše peći na roštilju koji ima rešetke. Premažite ga malo uljem da bi bio sočniji i dobio lepšu koricu. Kada dobije koricu sa jedne - okrene se na drugu stranu. posolite ga i gotov je.

Pročitajte još: ZAVRNITE RUKAVE: Vreme je za prvi AJVAR prema ORIGINALNOM receptu (FOTO)

Batat se veoma brzo sprema, a dok se peče možete da ga pokrijete začinskim biljkama poput ruzmarina koji se odlično slaže uz meso na roštilju. Na ovaj način batat može da se pripremi i u tiganju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU