Ne možete da zaustavite OPADANJE KOSE? Vratite se PRIRODI

Kristina Malešević

08. 09. 2020. 000000 10:40

Foto: Pixabay

Zdrava cirkulacija krvi od suštinskog je značaja za obezbeđivanje hranljivih materija za kožu glave. Generalno, redovno vežbanje i aktivnost su osnova za dobru cirkulaciju u celom telu. Lek za ovaj problem i regulaciju cirkulacije nudi nam priroda.

Pročitajte još: Vole da se doteruju: Modne SITNICE u kojima greše MUŠKARCI

U najčešćem tipu opadanja kose, nasledna androgenetska alopecija, ljudi prvo gube kosu na prednjem delu glave, iznad čela, a zatim i na vrhu glave. Kosa uglavnom ostaje jaka oko ušiju, sa strane i na potiljku. Ostali uzroci opadanja kose mogu se ispoljiti na različite načine. 

Pročitajte još: ŠIŠKE traže pažnju, VREME i negu: TRIK kako da budu savršene

Med i cimet

Napravite mešavinu od toplog maslinovog ulja, meda i cimeta, 1 kašičica. Blago utrljajte u kosu i ostavite nek deluje 15 minuta, nakon čega kosu trebate isprati. Ovo je takođe odličan narodni lek za opadanje kose.

Ruzmarin

Pročitajte još: LICE zahteva posebno ČIŠĆENJE nakon izlaganja suncu! Evo ih TRI PILINGA za sve tipove kože

Esencijalno ulje ruzmarina je među prvima po efikasnosti kada su rast i jačanje kose u pitanju. Bori se protiv opadanja, smanjuje masnoću vlasišta, otklanja perut. Zahvaljujući njemu, vlasi će vam biti mekane i jake. Osim ruzmarina, za opadanje kose kod muškaraca i žena najviše se preporučuju esencijalna ulja majčine dušice, kedra i žalfije.


Foto: Pixabay

Postoje naučni dokazi kako su mešavine eteričnih ulja bile uspešnije za 44 procenata u lečenju alopecije od tretmana kose običnom vodom. U pitanju je bila slepa studija sa dve grupe ispitanika. Eteričnim uljima su  jedanput dnevno masirali vlasište i rezultati su bili zapanjujući.

Pročitajte još: NEEE, kosa je POZELENELA od hlora! Bez panike, brzo kupite ASPIRIN

Mešavina lekovitog bilja

Ako primetite ubrzano opadanje kose i obrva, možete pripremiti i serum na bazi kombinacije lekovitih biljaka. U posudu sa 500 mililitara destilovane vode dodati  suve biljke, 3 kašike suve žalfije, 3 kašike suvog ružmarina. Posudu staviti na vatru i zagrejati do ključanja. Skloniti sa vatre i ostaviti da tako odstoji jedan do dva sata.

Pročitajte još: Nanosite li ispravno BRONZER? Ovo su ZLATNA PRAVILA koja morate znati

Procediti i dodati dve kašike jabukovog sirćeta i po 20 kapi etarskog ulja lavande, etarskog ulja ruzmarina i etarskog ulja žalfije. Tečnost koristite nakon pranja šamponom. Sipajte na kosu i utrijajte na kožu glave. Nemojte ispirati.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU